Ateliere Anistel – povestea culorilor
Asociatia WAHMoms nu numai ca ne-a dat ocazia sa participam la cursuri menite sa ne dezvolte pe plan profesional si ne-a oferit ocazia sa ne cunoastem intre noi, sa descoperim mamici talentate. Astfel ca, la cursul de croitorie am descoperit-o pe Elena de la Anistel. Stiam despre ea ca organizeaza ateliere de creatie pentru copiii, asa ca am vrut sa aflu mai multe despre ea.
Aceasta e povestea ei, spusa chiar de ea in interviu :
Numele meu este Elena Anistoroaei si sunt o persoana creativa. De cand eram mica. Atat de creativa incat toata copilaria mi s-au adresat intrebarile: „unde ai mai vazut tu asta?” sau „pe cine ai mai vazut tu facand asa?”. La scoala, banca mea era intotdeauna plina de desene, motiv pentru care, cateva zile inainte de a incepe vacanta eram ocupata cu dezartisticizarea bancii.
Am incercat o abordare realista a viitorului prin inscrierea la liceu intr-o clasa de Informatica. Am atins asemenea performante incat m-am inscris apoi la Facultatea de Litere. Romana – Engleza.
Si, ca sa ajung de unde am pornit, acum sunt masterand al Universitatii de Arte pentru ca, in urma cu cativa ani, am reinceput sa simt nevoia manifestarilor creative. Astfel, din octombrie 2015 am devenit si masterand a Universitatii de Arte George Enescu, la sectia de Arta Murala. Este o minunata ocazie pentru mine sa experimentez tehnici si materiale noi si sa invat lucruri noi sub „supraveghere” universitara, cu niste profesori pe care ii respect si de sfaturile carora incerc sa profit cat mai mult.
Am inceput sa modelez Fimo cand eram insarcinata cu prima fetita. Am avut mici probleme la inceputul sarcinii si am fost nevoita sa petrec un timp in casa, fara sa am voie sa fac vreun efort fizic. Pentru a-mi petrece timpul intr-un mod placut, mi-am cumparat cateva bucati de pasta si am inceput sa modelez. Pur si simplu, fara sa ma uit la tutoriale sau modele de bijuterii.
Am facut cercei la inceput iar apoi, la sugestia unei prietene, am inceput sa fac si brose, pandantive, inele. Ideile tot au aparut, am inceput sa ma joc cu cat mai multe culori, forme si modele. Principalul lucru pe care mi l-am dorit prin bijuteriile pe care le-am propus a fost sa ofer produse personalizabile si accesibile ca pret. Realizez, la comanda, seturi diverse ca si componenta, in culorile si modelele dorite de clienti iar orice comanda vine ca o provocare si ca o sursa noua de inspiratie.
Am diversificat, in timp, gama de produse : suporturi de lemn pictate manual (cutii, rame, ceasuri, suporturi pentru lumanari) etc.,diverse obiecte de ceramica pictate (vaze, ghivece, cani), felicitari realizate fie cu modele cumparate de pe internet fie din prelucrarea fotografiilor mele.
Am inceput, de cateva luni, sa organizez si ateliere de creatie. Acum la ateliere participa mai mult copii dar imi doresc sa am si un atelier pentru mamici/ studente/ femei de toate varstele in care sa ajut persoanele interesate sa-si realizeze singure accesorii – fie pentru ele, fie pentru a fi facute cadou. E minunat sa lucrezi in lumea culorilor si mi-as dori sa gasesc un cadru in care sa impartasesc aceasta bucurie si cu alte persoane.
Principala mea profesie si bucurie ramane cea de mama a doua mandre mici care ma inspira si pe care le astept sa creasca si sa se bucure, alaturi de mine, de frumusetea pe care o ofera culorile si lucrurile realizate manual.
Sotul meu m-a sustinut de la inceput, in toti pasii pe care i-am parcurs pana acum si mi-a oferit tot sprijinul de care am avut nevoie – sprijin esential deoarece, nu de putine ori au trebuit investiti in pasiunea mea ultimele resurse financiare din casa, ore de nesomn si mult consum fizic si emotional. E minunat sa ai familia in spate care sa te sustina, sa fie alaturi in momentele dificile dar, cu mai mare bucurie, in izbanzile creative si antreprenoriale.
Ca proiecte viitoare, imi doresc sa ma ocup de amenajari de spatii interioare (birouri, cabinete, sali), sa aprofundez, in cadrul masterului studiul ornamenticii traditionale, sa organizez cat mai multe ateliere, sa am propriul meu atelier unde sa-mi pun ideile in practica si, bineinteles, cati mai multi clienti multumiti de produsele mele.
E greu de multe ori sa impaci nevoile familiei cu cele ale planului creativ dar, in timp, atunci cand aceste doua ramuri de dezvolta armonios impreuna, bucuriile sunt pe masura.