Biscuiti cu sirop de catina

Catina: i se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal. Plină de vitaminele A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier, betacaroten (peste nivelul continut de morcov), aminoacizi esenţiali, acizi graşi esenţiali – iata cu ce te imbogatesti consumand catina de preferat in forma cat mai neprelucrata.

Sa revenim la retetele noastre. Pentru biscuiti iti vor trebui:

  • 120 gr faina de grau integrala
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 120gr unt rece cubulete
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • miere
  • 60 ml Sirop de catina sau lapte/apa
  • mai putem adauga nuci, alune, fructe uscate (eu am mai facut cu goji si merisoare), pudra de roscove, fulgi de cocos, seminte macinate.

Te-ai prins: este fara zahar. Daca te ingrijoreaza efectele mierii de albine procesate, poti folosi zahar brun, dupa gust.

Toate se omogenizeaza bine (eu am folosit robotul cu lama in S), se formeaza bilute pe care le presam si coceam pe hartie de copt pana se rumenesc pe margine.

Spor la gatit si la savurat!

Reteta si fotografii de la Catalina

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *