De sezon : Briose cu capsuni din gradina mea

Ploua. E frig. Stateam si ma gandeam cum as putea sa inviorez atmosfera. Cand stai pe o vreme de asta in casa cu un copil mic trebuie sa ai activitati de facut, daca nu…e dezastru.

Asa ca, i-am spus fetitei mele ca facem briose, in secunda 2 mixerul era deja scos din dulap si formele de silicon eram imprastiate peste tot.

Reteta am luat-o de aici, imi place sa incerc retete interesante si sincer sa va spun, le aleg dupa poza; iar la aceasta reteta pozele sunt nemaipomenite. Eu am mai modificat-o ici pe colo pentru ca nu folosesc zahar.

Zis si facut, mi-am pus sortul de bucatarie, ajutorului meu de bucatar inca unul, pe dimensiunea ei, si am impartit taskurile : ei i-am lasat mixerul sa se joace iar eu am continuat reteta.

Am folosit urmatoarele :

1/2 ceasca unt moale
3-4 linguri miere/sirop agave
1 ou
2 cesti faina alba
1/2 lgt sare
3/4 ceasca lapte
1/2 lgt vanilie
1 1/2 ceasca cu capsuni taiate (capsunile sunt din productie proprie)
1/2 lgt scortisoara
Am amestecat untul topit cu mierea si oul. Separat intr-un bol am amestecat faina, parful de copt, sarea si le-am turnat peste unt, concomitent cu laptele, am adaugat vanilie si capsunile taiate.
Cand totul a fost gata, am turnat usor in formele de silicon si am pudrat cu scortisoara si apoi am bagat la cuptorul incins pentru 25 min la 180 grade Celsius.
Scuzati pozele, nu sunt cele mai calitative.
20160526_120924
20160526_120947
Compozitia mi-a ajuns pentru 15 briose si un iepuras.
Au iesit extrem de moi, pufoase si aromate. In cateva minute nu a mai ramas decat iepurasul.:)
20160526_120957

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *