Dulciurile Printesei Eva

Stiti ca mie imi place numele Eva nu? Am si eu o Eva acasa, dulce si pufoasa:)

Apropo de dulce si pufos ia ghiciti ce am descoperit eu zilele trecute, cautand sa ma indulcesc cu ceva. O mamica plina de inspiratie care face niste torturi si niste prajituri divine. Pagina ei se numeste Dulciurile Printesei Eva.

received_10153697085463541

Va invit sa o cunoasteti pe Bianca si sa va delectati ochii cu dulciurile facute de ea :

  1. Bianca, ce te-a determinat sa faci prajituri/torturi? Ti-a placut dintotdeauna? A pornit de la o pasiune mai veche? Povesteste-ne putin despre asta si despre tine.

Intotdeauna m-a pasionat arta culinara…nu neaparat ca si proces in sine, cat prin prisma faptului ca intotdeauna mancarea reuseste sa atinga suflete si sa adune oameni dragi laolalta, nu degeaba si vorba „dragostea trece prin stomac”. Cu toate acestea, mult timp nu m-am preocupat de „bucatarit”, cu atat mai putin de „dulciurit”. Lucrurile s-au schimbat cand a aparut in viata mea Printesa Eva, atunci am inceput sa constientizez ca mie chiar imi place sa stau „la cratita”, ma relaxeaza si imi da o mare satisfactie cand cei din jur apreciaza ce iese din mana mea…

received_10153697085423541

tort

Primul tort facut cu pasiune a fost pentru aniversarea Printesei Eva de un an…asa numitul „taiat de mot”. Evident, avand in vedere varsta, nu putea fi un tort cu zahar, ciocolata, coloranti si alte ingrediente inadecvate sistemului digestiv al copilului de un an. Asa ca, m-am aflat in fata unei mari provocari: un tort gustos, aspectuos si numai bun pentru copii si nu numai. Rezultatul? Tortul vegan trio cu cocos si nuca!

  1. Ai urmat vreun curs?

Au urmat multe alte deserturi. Dar momentul culminant a fost la inceputul anului 2015, cand dupa vreo 7 ani de munca in corporatie, m-am trezit in fata unei disponibilizari, dezorientata, cu cheltuieli, ca tot omul…Ba mai mult si pe post de parinte singur, intretinator al unui copil.. Ma aflam in ipostaza in care mi-as fi dorit timp, sa pot sa fiu prezenta activa in viata copilului, nu doar mama de corporatie, mi-as fi dorit si un job creativ, mi-as fi dorit si pasiune in ceea ce fac. Asa ca, atunci am stat si am analizat putin situatia, gandindu-ma ca este momentul sa imi castig existenta pe cont propriu si mai mult, veniturile sa vina dintr-o activitate hobby.

received_10153697085848541

Asa a venit ideea cu Dulciurile Printesei Eva. Fiind genul de perfectionista, am  zis ca prima investitie a „business-ului” trebuie sa fie un curs de specializare. Am cautat mult, m-am documentat si am apelat la niste super profesionisti: Scoala Horeca din Bucuresti. Pe langa partea de teorie, ce a contat cel mai mult pentru mine, a fost faptul ca am putut sa fac practica 3 luni de zile in cadrul patiseriei/cofetariei Hotelului Radisson din Bucuresti, sub indrumarea Pastry Chef Cristina Mogos.

11870639_703471029782740_2738461596683152150_n

  1. De unde iti iei inspiratia?

Daca la inceput eram destul de timida in ceea ce faceam, cu timpul am capatat experienta si am devenit mai indrazneata. Pornesc de la reteta de baza pe care le gasesc pe tot felul de site-uri pe internet sau in reviste de specialitate si de acolo….sky’s the limit, imi las imaginatia sa zboare. In schimb, nu fac rabat de la calitatea produselor folosite. Detest grozav toate semipreparatele care se folosesc in majoritatea cofetariilor si care au un gust infiorator de artificial.

7510_758732097589966_1118069454762331713_n

  1. Ai intampinat greutati pe parcurs?

Singurul impediment pe care l-am intampinat este ca nu am momentan resursele financiare pentru a investi intr-un laborator profi. Dar aceasta nu inseamna ca e un vis la care renunt. E un plan la care lucrez pana il voi putea pune in practica.

11892107_703460813117095_3524836831065902779_n

  1. Colaborezi cu cineva?

Am facut cursul impreuna cu o prietena din Suceava si in timp m-am imprietenit cu persoane care imi impartasesc pasiunea. Colaborarile noastre sunt la nivel de retete, sfaturi, idei.

11094757_703471023116074_6743294513889892196_n

  1. Cat timp dedici acestei pasiuni?

Timpul alocat variaza in functie de comenzi si solicitari. Ce pot sa zic cu certitudine este ca de fiecare data cand vreau sa ma relaxez, in general in weekend, fac un dulce si chem niste prieteni in vizita. E reteta mea de voie buna si functioneaza de fiecare data!

12744644_779463582183484_4374107516591077169_n

  1. Ce planuri de viitor ai?

Imi doresc sa fac cunoscute Dulciurile Printesei Eva la cat mai multi ieseni. Pe termen lung, imi propun un mic spatiu de prezentare a dulciurilor si un laborator bine pus la punct care sa faca fata si comenzilor mari.

12074779_723370164459493_4214786664453044673_n

  1. Ce parere ai despre mamicile care au decis sa stea acasa cu copii si sa iti deschida o afacere, in diverse domenii? Ce le-ai sfatui?

Incurajez toate mamicile care vor sa stea acasa cu copii si sa aiba o afacere, sa nu ezite si sa o faca. Totodata, le previn, ca nu e usor, cu siguranta presupune multa munca, multa organizare. Le sfatuiesc sa actioneze dupa cum le spune lor instinctul de mama si intotdeauna sa ia decizii in functie de nevoia lor si a copiilor lor. Sa se bazeze pe sustinerea si ajutorul tatalui, al bunicilor si al oricaror alti membrii ai familiei, dornici sa se implice. Sa fie curajoase si muncitoare si sa nu se demotiveze. Cu efort si perseverenta rezultatele vor aparea!

Pentru detalii si comenzi o puteti contacta pe Bianca :

Tel :0742 605 244.

Fb : Dulciurile Printesei Eva

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *