Primul meu Food Revolution Day

De abia asteptam sa scriu acest articol, stiu ca multi dintre voi s-au intrebat cum a fost la Jamie Oliver’s Food Revolution Day vinerea trecuta. Ei bine, a fost minunat. As repeta experienta asta oricand, doar ca data viitoare mi-ar placea sa particip la atelierul de gatit pentru adulti, ca sa mai invat ceva trucuri pentru a gati sanatos.

Cu toate ca aveam emotii in legatura cu vremea, odata ajunsa in gradina de la Pogor mi-am dat seama ca va fi o dupa-amiaza superba. Ca sa nu va tin in suspans, va povestesc cum a fost. La ora stabilita ne-am adunat cativa colegi de la Kooperativa 2.0, dornici sa dam o mana de ajutor.

13282079_1091306924249617_781091481_n

Am fost imediat directionati spre masa cu preparate locale, unde a trebuit sa ne etalam talentele culinare in a pregati tartinele, bruschettele pentru degustare. Sincer sa va spun nu prea a fost timp de multe poze, dar va spun cu mana pe inima ca s-au terminat imediat, nici nu aveam timp sa pregatim altele ca deja era coada la masa noastra, semn ca iesenilor le place sa manance sanatos.

13238980_1741353856079031_9122961226696604691_n

Ambasadorii Food Revolution Day au fost : Dana Burlacu Visternicu, Bogdan Puiu, Roxana Ichim, Alexandra Jeitan si Lila Dumistrasi.

Am avut o multime de bunatati locale oferite de : Dor de verde, Ograda cu legume, Micro Greens si o minunatie de paine cu maia facuta de Lila, de la Pasiunea Gatitului.

13239477_1740104182870665_7658027223386589832_n

Atelierele de gatit au fost sustinute cu produse de la producatorii locali : Verde bun, Gustul Natural, Camara lui Baciu, Panifcom, Via Naturalia, Scrijele de mere ca la bunica, Doamne fereste, Prisaca Barnova, Magazia Moraritei si Food Forest.

Cu siguranta cei mai incantati au fost cei mici, le puteai citi entuziasmul si bucuria pe chip inca de la intrare, cand ii intrebai numele si atelierul la care s-au inscris : tabouleh, paste de dovlecel, salata colorata, bruschette cu pesto.

 

13226997_1741352296079187_454769966667152383_n

13239975_1741352406079176_8297070953618443803_n

A fost o experienta distractiva pentru ei : cu sortuletele la brau au invatat sa manuiasca ustensile de bucatarie, sa taie cu cutitul, sa deosebeasca legumele si sa deguste fericiti din preparate lor la final.  Despre asta e si vorba de fapt : sa invatam copii sa aprecieze naturalul, sa le placa sa gateasca cu ingrediente locale si sa manance sanatos.

13230234_1741351652745918_9048247120709664162_n

13239131_1741353466079070_5937083523006796192_n

Cum am mentionat la inceput s-a desfasurat si un atelier pentru gatit pentru adulti, la care, spre surprinderea mea au participat foarte multi oameni, majoritatea tineri si pe deasupra extem de entuziasti de ceea ce invata acolo. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, asta inseamna ca acest concept are priza atat la cei mici cat si la adulti, cu totii preocupati de mancarea naturala.

13241122_10154848337834992_5407793629272275455_n

 

13244751_10154848337129992_616358194494560801_n

Finalul a fost unul mult asteptat de toata lumea, toti participantii au primit cate o diploma, semn ca implicarea lor a fost apreciata si ca au un real talent de bucatari. Ceva imi spune ca la anul vor si fi mai multi participanti.

13239489_10154848401994992_8090204726782563941_n

Si ca sa vedeti ca nu numai copii au fost incantati de verdeturile, legumele si fructele cu care au gatit. Si el a fost prezent la degustare :

13254245_10154848338479992_4997613023953423586_n

La final vin cu un indemn pentru parinti : lasati copii sa se bucure de natura, sa experimenteze, sa fie curiosi, sa invete cum se mananca natural, sa participe la ateliere de gatit si nu in ultimul rand sa comunice.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Mihaela Sfarasan spune:

    Cate bunatati! Felicitari organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *