#1 Interviu cu Irina Nichifiriuc – Lupta parinților cu device-urile

Interviu cu Irina Nichifiriuc – instructor acreditat Hand in Hand parenting și ownerul sfatulmamei.com

Ești cu ochii pe acest articol pentru că știi despre ce-i vorba. Ei bine, și eu știu.

Dar ce să fac?interzic de tot tableta, telefonul, laptopul, televizorul – nu pot. Că deja nu prea se mai poate dacă trăiești integrat în acest secol. Să-l lași dezlegat – ei bine, nici asta nu-i deloc sănătos! Ești nostalgic după jocurile din copilaria ta? Ei bine, ai tot dreptul…

Păi și?… Cum facem?

Pe scurt, 3 chestiuni:

  • limite,
  • joacă (poate chiar și o bătaie cu perne ar fi grozavă, ce zici?),
  • timp special.

Ei, despre asta este vorba în interviul de 6 minute cu Irina:

 

Spuneam în cadrul interviului despre bătaia cu perne. Ei bine, pe site-ul acesta chiar găsești acest set de perne de hârjoană care vine la pachet cu un set de jocuri inventate și jucate în casă, pe afară. Cu copii mici și părinți, cu adolescenți și tătici care în 2 minute au renunțat la masca de adult serios.

In imaginea de alături am încins o joacă zdravănă la o petrecere, în parcare. Ergonomice.ro știe despre ce este vorba! Am jucat cam vreo 3 jocuri pe care le-am adaptat pe loc la situație, vîrstele și numărul copiilor și a ieșit grozav!

 

Ei, dar să nu uit de corturi si baldachine!

Ei bine, eu am testat ambele variante cu propriii copii și a funcționat!

Cortul sau baldachinul reprezintă acel loc magic, intim, unde copilul își făurește propriile povești cu monștri, prințese, supuși, mame, tați și copii, întocmai cum văd la voi, adulții. Este acel loc unde copilu, nemijlocit, își ia porția de formare a personalității. Știu, parcă vorbesc din cărți.

Și chiar o fac pentru că ținem să fim la curent cu pedagogia Waldorf, Montessori și Step By Step, spre binele copiilor noștri și ai voștri! Puțin câte puțin, printre aplicațiile de pe mobil și postările de pe youtube.

 

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.