Ai acumulat kilograme in plus in timpul sarcinii? Afla in cat timp trebuie sa scapi de ele

Kilogramele in plus sunt o mare problema pentru majoritatea proaspetelor mamici. Pe langa problema estetica pe care, in general, femeile o detesta, exista si eventuale probleme de sanatate care pot sa apara datorita acestui aspect, deloc de neglijat.

Cercetatorii au concluzionat in urma unor studii ample ca perioada cuprinsa intre 3 si 12 luni dupa nastere este momentul cheie in care trebuie pierdute kilogramele acumulate in timpul sarcinii, sau macar o parte dintre acestea.

Acelasi studiu a relevat faptul ca proaspetele mamici care nu reusesc sa scape de greutatea in plus la un an dupa nastere, sau care continua sa se ingrase, risca ca in urmatorii ani sa adauge si mai multe kilograme in plus, ceea ce le pune sanatatea in pericol.

La un an dupa nastere, specialistii au descoperit ca femeile din grupul studiat (300 la numar), care nu au slabit, aveau tensiunea mai mare si prezentau si alti factori de risc pentru diabet sau probleme cardiace. Interesant este ca la trei luni dupa nastere aceste probleme nu existau.

[external_product id=”6664,6629″ image=”show” title=”show” price=”show” rating=”hide” button=”Cumpara ACUM”]

Astfel, perioada cuprinsa intre 3 luni si 12 luni de la nastere reprezinta „fereastra critica de timp” in care femeile trebuie sa slabeasca si sa ajunga la o greutate cat mai optima.

De asemenea, cercetatorii care au condus acest studiu afirma ca majoritatea femeilor nu revin la greutatea avuta inainte de sarcina imediat. Tiparul tipic pe care l-au observat arata ca 80% dintre ele nu slabeau in primele trei luni. Insa, in perioada cuprinsa intre 3 luni si 12 luni de la nastere, multe dintre ele, in proportie de 75%, erau pe o traiectorie de pierdere a greutatii.

Cele 25% care nu au slabit sau chiar au crescut in greutate prezentau un profil de risc mai periculos, avand sanse mai mari de a dezvolta diabet si afectiuni ale inimii de-a lungul vietii, au precizat specialistii.

Pana la urma este normal ca o femeie sa ia in greutate in timpul sarcinii, iar cresterea poate sa fie de aproximativ 20% din greutatea corpului de-a lungul a noua luni de zile.

De asemenea, este foarte adevarat ca dupa nastere, tentativele de a slabi pot fi afectate de lipsa de timp pentru miscare si de somnul insuficient, insa specialistii le indeamna pe proaspetele mamici sa aiba grija si de ele, nu doar de bebelus, si sa caute timp pentru a manca sanatos si pentru a gasi activitati ce implica si miscarea fizica, cum ar fi: plimbarile cu bebelusul sau prin participarea la o clasa de fitness conceputa pentru mame cu copilasi. Cu putina vointa, orice mamica va avea timp si pentru astfel de activitati, altmiteri importante pentru sanatate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.