Avortul poate afecta extrem de serios sanatatea mintala a unei femei

Exista diverse cauze care pot determina o femeie sa apeleze la intreruperea de sarcina. Avortul poate fi datorat unor cauze medicale, dar si unor considerente, cum ca, femeia in cauza nu este pregatita sa aiba un copil.

Oamenii de stiinta au subliniat faptul ca acest risc asociat cu avortul trebuie facut cunoscut femeilor, in cadrul consilierii anterioare intreruperii de sarcina, deoarece, numeroase studii au demonstrat ca acestea au un risc dublu de a suferi de boli mintale, in comparatie cu cele care nu au avortat niciodata, iar 10% dintre femeile care au probleme psihice sufera de acestea ca urmare a unui avort.

Datorita acestui fapt ingrijorator s-a ajuns la crearea unui amendament la un proiect de lege, care sa le oblige pe femeile care avorteaza sa mearga mai intai la un consilier independent.

Organizatiile care se ocupa in prezent de intreruperi de sarcina ofera si consiliere, insa, sunt destui critici care sustin ca sfaturile oferite pot fi de multe ori partinitoare, iar unele femei ajung sa sufere dupa luarea unei asemenea decizii.

[external_product id=”5825,6664″ image=”show” title=”show” price=”show” rating=”hide” button=”Cumpara ACUM”]

Un studiu recent s-a bazat pe analiza a 22 de proiecte separate, care cercetau la randul lor experientele unui total de 877.000 de femei, dintre care 163.831 suferisera un avort. Rezultatele au indicat faptul ca avortul este asociat cu o crestere moderata – pana la foarte mare, a riscului de aparitie a unor probleme psihice.

Rezultatele au demonstrat ca femeile care au suferit un avort au avut un risc cu 81% mai mare de a avea probleme de sanatate psihica, iar in cazul a aproximativ 10% dintre aceste femei, problemele s-au datorat direct intreruperii de sarcina.

Practic, cercetarea a sugerat ca avortul este asociat cu un risc cu 34% mai mare de a suferi de anxietate si cu 37% mai mare de a suferi de depresie. De asemenea, a fost descoperit un risc cu 110% mai mare de a abuza de alcool, cu 220% mai mare de a abuza de canabis si un risc de aproximativ 150% mai crescut de tentativa de suicid.

Prin acest studiu, specilistii au tras un semnal de alarma clar, pentru a evidentia faptul ca avortul trebuie si el luat serios in considerare, printre alti factori de risc care pot creste probabilitatea aparitiei unor probleme de sanatate mintala.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.