Big Brother Nest – sau o variantă de culcuș pentru copilul mai mare

Ipostaza 1: copilul are 5 ani și încă doarme călare pe voi, în patul vostru? Nu-i nimic, cunosc și de 8 ani care fac la fel!

Ei sunt copiii care încă au nevoie să își mai umple butoil cu afecțiune sau încă nu au încredere că pot face treaba asta singuri. La treaba cu dormitul mă refer. Singur, în patul, în camera lui. Sau chiar tu ești cea căreia îi vine greu să taie cordonul ombilical?… Dar, te asigur, este spre binele lui, așa spun specialiștii care au studiat zdravăn acest aspect.

Ipostaza 2: copilul mare îl primește pe teritoriul lui pe bebelușul abia născut.

Care bebeluș, este știut, primește și el o mare porție din dragostea, timpul și atenția părinților. Și o grămadă de acareturi necesare bebelușilor. Poate chiar și un baby nest (culcuș pentru copii).

Despre acest subiect am povestit și cu Irina Nichifiriuc, specialist Hand in Hand Parenting, owner la sfatulmamei.com și iată ce mi-a spus:

Să revin la subiectul cu baby nestul, sau culcusul pentru fratele mai mare.

Poți să-l îmbraci (pe baby nest, nu pe copil) cu un tricou care miroase a tine pe o parte și unul cu mirosul lui tati pe celălalt braț. Puteți să îi dați și un nume, de ce nu? Și copilul poate dormi îmbrățișat pe ambele părți, mutat cu tot cu obiceiuri, în patul lui.

Treaba cu big brother nest-ul este o tehnică utilizată în special când:

  • vine bebe mic cu tot cu un baby nest și uite cum și cel mare vrea culcușul lui, gata-gata să îl deposedeze pe cel mic.
  • dormiți toți 3 sau toți 4, dar cel mare, pe care nu îl poți exclude din pat, are somnul precum minutarul unui orologiu și ți-e frică să nu dea peste cel mic.
  • cel mare are nevoie și el de un ceva al lui, ceva spre care să își canalizeze îmbrățișările.
  • și mai vrei să eviți și căderile din pat!

Păi dacă adulții adoră să doarmă cu pernele noastre în brațe – și cunoaștem doar vreo 6000 de persoane care fac asta! – apoi copilului cum să nu-i vină?

No, pune de-o parte banii de la vreo 7 pachete de țigări sau de la o comandă de pizza, sos și-o cola și ia-i copilului un big brother nest. O să te adore!

De aici îl poți comanda.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.