Cum să amenajez camera copilului – echilibru, design și bun gust

Aproape zilnic discut cu părinți care sunt în curs de amenajare a camerei copilului. Cameră care să fie:

  • cu roz pentru fete și fără roz pentru băieți. Sau cu gri și accente de culoare. Doar cu alb. Sau în nuanțe pale, desaturate versus explozie de culoare.
  • cu mobilier minimalist. Sau cu foarte multe obiecte.
  • cu buget foarte mic. Sau cu buget nelimitat.
  • Montessori. Waldorf. Step by step. Nordic. Exotic. Chabby chic. Royal.

Sunt atât de multe combinații, stiluri și gusturi. Unele mai studiate, altele inspirate, unele bazate pe feeling sau amintiri din copilărie. Nimic greșit. Dar totul cu mari șanse de a fi îmbunătățit!

Cam ce urmăresc părinții:

  • să fie frumooos, primitor, cald, minunat, magic, de poveste!
  • să fie util, versatil, transformabil, economicos.
  • să fie adaptat psihologie copilului. Culori, forme, texturi adaptate vârstei.

Citând-o pe doamna Verginia Petrovici, formator în pedagogia Waldorf, nu este vorba de ce ne place noua, adultilor, ci de felul in care reactioneaza copilul la culori. Cel putin pana la 6 ani e de folosit rozul la toate obiectele din jur. La pat o combinatie de doua voaluri: violet peste roz. Coloarea rosu produce interior/sufleteste complementara verde, care ajuta intaririi fortelor de viata/vitalitatii!

Una peste alta, tendința este de a da mult mai multă atenție ambientului, mediului în care ne creștem copiii. Cu mult peste ceea ce am moștenit din copilăriile noastre, ca și experiență!

Ca să nu-mi mai dau eu cu părerea ca și cum le-aș ști pe toate, voi da leapșa către un designer cu studii de specialitate, cu multă experiență, inclusiv din perspectiva părintelui de copil mic. Maria Berdilă, designer, arhitect și fondator Naturalesa, din Cluj-Napoca.

Maria a creeat pentru părinți un webbinar despre Designul camerei copilului, pentru 28 iulie, orele 18:00-20:00. Marți seara.

VEI AFLA DESPRE:

✅ Zonele pentru principalele activități ale copilului – prin design poți stârni curiozitatea și interesul celui mic pentru diverse activități.

Mobilier: alegeri pentru confort, siguranță și un spațiu organizat – chiar și alegerea patului poate influența imunitatea copilului, iar soluțiile de depozitare ne vin în ajutor atunci când vrem să formăm copii independenți.

✅ Cum alegem materialele pentru finisaje și mobilier, astfel încât să nu afectăm sănătatea și starea de bine a copilului.

✅ Lumină naturala / lumină artificială – cum poate un bec să creeze atmosferă, de ce intensitate au nevoie cei mici și cum facem alegerile pentru o redare cât mai naturală a culorilor.

✅ Lecții de design de la sistemele alternative de educație – sistemul Reggio Emilia, unde spațiul este al treilea educator, și Montessori, unde copii au libertate de mișcare, în siguranță, și învață din mediul înconjurător.

✅ Noțiuni de design biofilic sau cum aducem natura în camera copilului.

🌿 Sfaturile sunt potrivite pentru copii cu vârsta între 0 – 6 ani.

🎁 SURPRIZE: toți participanții la webinar primesc REDUCERI la produsele partenerilor noștri, iar odată ce procesul de înscriere este finalizat, sunteți înscriși automat în TOMBOLA cu premii surpriză.

💰PREȚ:
❇️ EARLY BIRD: 85 lei/persoană – până în 15 iulie
🏧 NORMAL PRICE: 125 lei/persoană – între 16 și 28 iulie

PLATA se face prin transfer bancar. După completarea formularului de înscriere, vei primi, pe adresa de e-mail, factura.

🔴 Înscrierea la acest webinar este valabilă numai după plata taxei!

⬇️ FORMULAR DE ÎNSCRIERE ⬇️ :
https://forms.gle/MLmdQT6hQLTbwrhf8

🆒 Dacă ai apucat să te înscrii, dar nu poți participa, stai liniștit, vei primi înregistrarea pe email, alături de toate celelalte reduceri, promoții și surprize, ca și când ai fi fost acolo 😎!

 

Succes!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.