Cariera este principala cauza de infertilitate non-medicala la femei

Aproape orice cuplu isi doreste la un moment dat in viata cel putin un copilas, insa ritmul accelerat al vietii sociale in care traim le determina pe femei sa amane foarte mult momentul conceperii unui copil, astfel incat tot mai multe dintre ele se gandesc dupa varsta de 35 de ani sa faca primul copil.

Acest aspect reprezinta o mare problema, deoarece varsta este inamicul principal al fertilitatii feminine. Este important ca femeile sa stie ca dupa 30 de ani incepe un declin usor al fertilitatii, iar  ovulele imbatranesc si fertilizeaza mai greu. Dupa 35 de ani  lucrurile devin si mai complicate, iar dupa varsta de 40 de ani curba fertilitatii unei femei scade abrupt.

Pentru a intari aceste cuvinte va vom prezenta o statistica recenta, care arata ca in anul recent incheiat au fost cele mai putine nasteri din ultimile decenii. Practic, in anul 2016, in Romania s-au nascut mai putin de 190.000 de copii,  conform studiului Institutului National de Statistica. Spre comparatie, in anul 2015 s-au nascut aproximativ 201.000 de copii in tara noastra.

[external_product id=”5825,6664″ image=”show” title=”show” price=”show” rating=”hide” button=”Cumpara ACUM”]

Faptul ca se nasc din ce in ce mai putini copii este un puternic semnal de alarma. Unul dintre motivele pentru care se intampla acest lucru este cauzat de faptul ca din ce in ce mai multe femei pun pe primul plan cariera, ceea ce duce la amanarea momentului intemeierii unei familii.

Daca la pubertate o femeie are in jur de 300.000 de ovule, pe masura ce anii trec rezerva ovariana isi urmeaza cursul firesc de scadere, facand din ce in ce mai dificila conceperea unui copil.

Astfel, specialistii le indeamna pe mamici sa se gandeasca de mai multe ori atunci cand hotarasc sa amane intemeierea unei familii. Cariera si postura de mama nu se exclud, ci se pot face la fel de bine amandoua. Este foarte trist ca o femeie sa ajunga la varsta de 35-40 de ani si sa constate ca nu mai poate avea copii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.