Caut “ilustrator” pentru povestea lui Mos Ene

Cine nu a auzit despre Mos Ene care aduce somnul pe la gene?

Copiii mei (2 ani jumate si 5 ani) sunt mari amatori de povesti inainte de somn. Dar evit sa le spun povesti lungi, cu personaje malefice, cu situatii in care cineva trebuie sa moara sau sa fie ranit. Caut povesti usoare, cu umor pe care si ei sa-l inteleaga, in care sa se regaseasca si care sa aiba si un talc.

M-am gandit la o poveste cu Mos Ene care este pus la treaba in lipsa Domnului Somn care a plecat intr-o excursie pe Luna si a uitat sa se intoarca timp de o noapte si o zi. Si ce i s-a intamplat lui Mos Ene pe parcursul zilei. Cu final fericit. Copiii pot intelege lesne care este rostul somnului si de ce este bine sa dormi si la amiaza.

Si, sa nu omit tocmai partea care face ca acest proiect sa fie diferit, altfel: el va fi parte dintr-un concept mai amplu cu o adresabilitate larga. Si un mod de promovare diferit. Ma rezum la atat, doar ca sa iti starnesc suficient de mult interesul.

Ei bine, pentru povestea asta (scrisa pe nu mai mult de 2 pagini A4), caut o / un talentat la desen care sa poata creea ilustratiile, ca s-o putem publica. 

Vom avea nevoie de 7 pagini / ilustratii (o pagina va fi 2/3 desen + 1/3 text), coperta 1 si coperta 2 (de exterior adica). Pagina va fi de dimensiunea unui A4, format landscape, cu big la mijloc. Big inseamna indoitura.

As prefera ca desenele sa fie full-color, acuarela sau creion. Nu vreau sa dau mai multe indicii pentru a nu va influenta creativitatea.

Ce doresc de la artistul pe care il caut:

 • creativitatea si spirit ludic.
 • capacitatea de a creea un personaj pe care sa-l poarte in mai multe cadre fara a-i modifica – sa zicem – “caracterul”.
 • muuulta seriozitate si pasiune.
 • posibilitatea de a putea emite factura.

Ce ofer eu artistului:

 • evident, recompensa materiala.
 • publicarea numelui pe cartea de povesti.
 • multa promovare, alaturi de acest concept – deci este o grozava pista de lansare pentru artistii mai tineri si un proiect grozav pentru portofoliu
 • colaborari viitoare (mai am cel putin inca un concept in lucru si muulte idei care abia asteapta sa fie puse pe hartie).

Care sunt criteriile pe care ma bazez cand voi alege cu cine sa lucrez:

 • portofoliul. Adica nu ma intereseaza cat de mult ai lucrat pentru genul asta de proiecte. Dar stilul tau trebuie sa se muleze pe viziunea mea. Jovialitatea stilului, abundenta culorii si modul cum pui accentul pe ceea ce trebuie sa perceapa publicul sunt decisive.
 • incearca sa-i faci portretul lui Mos Ene. Nu ai nicio ingradire, fa-l cum vrei tu si ataseaza-mi-l in email alaturi de portofoliu (de preferat un link catre blogul tau sau alta forma de prezentare, indiferent cum te-ai gandit tu sa o ai). Ah, era sa uit. Poti sa-l faci doar in creion, poti pune si culoare, ma feresc de grafica pe calculator. Dar daca ai o idee buna si asa, nu zic “nu”. Fa-i o poza cu ce vrei tu si trimite-mi-o pe email.

 Contact:

Iuliana, 0758866306

iuliana.sosu@gmail.com

Iti multumesc, spor si inspiratie!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Sorina spune:

  mai este valabil anuntul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.