Ciudățeniile din timpul sarcinii

Ciudățenii și alte chestii vesele despre sarcini și gravide

 1. perioada dintre conceperea copilului si nasterea acestuia este de 9 luni. Cu toate acestea, au existat si sarcini ce au durat un an!
 2. 4% dintre femeile aflate în perioadă fertilă sunt mereu însărcinate (deci zicerea cu mama deștepților e mereu gravidă, are un sâmbure de adevăr). În realitate, procentul variază foarte puțin și este mereu un pic mai mare primăvara și vara.
 3. doar 3% din femeile însărcinate nasc gemeni. Nigeria însă surclasează tot cu un 4,5% fruntaș!
 4. femeile scunde nasc mai devreme decât femeile înalte.
 5. 2750 grame – este greutatea medie a unul copil la naștere. Se pare că în ultima perioadă aceasta a crescut. Dar oare ce trend o fi în greutatea femeilor în perioada sarcinii?
 6. că tot vorbim de greutate, la multe femei laba piciorului se mărește și rămâne așa. Unele femei își iau încălțări și cu două numere mai mari după nașterea primului copil!
 7. fiind gravidă, ai nevoie de un aport de doar 300 de calorii zilnic, adică un borcan de 200g de iaurt, două mere și vreo trei-patru biscuți în plus.
 8. știai că exista cupluri in care barbatii au aceleasi simptome specifice graviditatii ca si cele pe care le resimte femeia insarcinata? Sarcina fantomă se mai numește și sindromul Couvade.
 9. nu toate gravidele au grețuri matinale – 40% din ele nu au!
 10. poți rămâne însărcinată deși ești deja însărcinată! Cei doi embrioni se pot forma cel mult la câteva zile diferență iar copii sunt complet diferiți. Teoretic, acești copii nu sunt gemeni, deși s-au dezvoltat simultan în același uter.
 11. unele afecțiuni cronice ale femeii se vindecă în cursul sarcinii cu ajutorul celulelor stem ale fătului. Oare de asta femeile trăiesc mai mult decât bărbații?
 12. o poftă mai ciudată este ce a de viteză: o gravidă a povestit cum simțea, în mod necontrolat și atipic, nevoia de a conduce cu viteză. Iar o alta povestea (prin Texas) că a simțit poftă să tragă cu arma!

La tine ce ciudățenie ai observat?

Apropo! Știai că pe 9 octombrie este Ziua Internațională a evenimentelor ciudate?

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.