Confesiunea unei neveste (ne)iubite si banii

Articol preluat de pe un blog, nu-mi amintesc care, cu povesti. Citit mai demult, dar reamintit acum.

…stii, chiar si dupa 10 ani de casatorie, el ii spune ca 0 iubeste. Sotul ei. Despre el este vorba. Dar povestea este despre cum am invatat noi, ca generatie, sa iubim. Nu este despre a da vina pe cineva sau despre a judeca.

Am vazut un film despre un cuplu din anii ’70, din New York, care, din cauza ca el a riscat pentru o afacere care il pasiona si in care credea, au pierdut totul. S-au trezit intr-o zi aruncati in strada impreuna cu cei 3 copii fara dreptul de a-si lua mai mult decat cateva haine cu ei. Si aveau o casa mare!

Iar sotia lui l-a prins de mana, l-a privit in ochi si i-a spus “O scoatem noi la capat! Doar continua sa ai incredere in tine! Acum, hai!”.

Anii 2016, o familie din Romania. Nevasta isi face o afacere si isi investeste acolo o parte din economii. Nu renunta insa la timpul petrecut cu copiii, cu familia. Afacerea se dezvolta incet, este pe plus, dar ce castiga, reinvesteste. Sumele pe care le invarte sunt din ce in ce mai mari, dar nu prea aduce bani in casa. Cu toate ca nu a trecut decat un an, ea este fericita cu ce face, chiar daca nu ii este usor, dar ii place si crede intr-un viitor bun. Dar, cu toate ca el ii spune ca o iubeste iar in casa este armonie… cu toate astea, ii reproseaza ca ea nu se gandeste la familie. Pentru ca nu aduce bani in casa. Pentru ca, o data pe saptamana, sacrifica o seara pentru evenimentele pe care le sustine. Pentru ca el putea fi departe acum, daca nu era ea, cu afacerea ei. Pentru ca nu aduce BANI in casa…

Pentru ca am fost invatati sa remuneram insasi dragostea. Pentru ca daca nu face bani, NU este.

Oare o mai iubea baiatul nostru pe domnita noastra daca nu FACEA toate cate le face? Oare o iubeste doar pentru ce FACE si pentru VALOAREA in BANI a ceea ce produce, ce ARE, sau o iubeste pentru ceea ce ESTE?

Uitam sa mai apreciem oamenii pentru ceea ce sunt. Pentru valorile lor. Confundam valoarea cu avutia, cu actiunile noaste, cu aparenta si reputatia. Cam asa am vazut la parintii nostri si, daca o sa continuam sa ne uitam la telenovele, asa ii invatam si pe copiii nostri…

Domnita noastra nu este o victima. In definitiv, ea si-a ales drumul pe care se afla acum. Sotul este una dintre oglinzile ei. Odata cu acceptarea, iertarea si schimbarea acestei… sa-i zicem laturi, totul in jur va vibra asemeni ei.

Pentru ca asta este varianta mai putin cunoscuta in care nevasta este raportata la bani. De obicei este invers: fetele vaneaza baietii cu bani. Si cand acestia ii pierd? Ghici ce: fetele ii parasesc!

Ce ai inteles din toata istoria asta?

Astept comentariul tau. Fara judacata.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.