Cum sărbătorim noi săptămâna mondială a alăptării

Weekendul 3-4 August 2019 – eveniment la Iași

Păi normal că o sărbătorim! De fapt alăptatul a intrat din nou în aria de normalitate care a trecut nu demult, printr-o amputare destul de zdravănă.  Paradoxal, în strânsă legătură cu emanciparea femeii. Femeia care, pentru a-și căpăta drepturile de om egal cu bărbatul, a trebuit să se dea peste cap, să muncească cot la cot cu domnii, să facă performnță și să dovedească faptul că pot.

Trecând peste asta, uite că putem a face multe! Inclusiv să ne alăptăm copiii și să ne luăm concedii pentru a-i crește. Acum, după quod erat demonstrandum, revenim.

PostPartum.ro organizează ditamai evenimentul despre care scriu din prisma faptului că îl promovăm și îl susținem nu doar ideologic, ci și faptic. Adică oferim o pernă pentru alăptare în prima zi și o pernă cu dedicație pentru o mămică, ca și premii.

Uite și detalii despre eveniment:
În perioada 1-7 August are loc Săptămâna Mondială a Alăptării, organizată la inițiativa WABA – World Alliance of Breastfeeding Action, o rețea internațională ce lucrează împreună cu OMS și UNICEF pentru promovarea alăptatului. Peste tot în lume, în peste 175 de țări, se organizează evenimente pentru a încuraja alăptarea și pentru a îmbunătăți starea de sănătate a bebelușilor din toată lumea.
Pe glob se nasc anual 136,7 milioane de copii, dintre care doar 32,6% sunt hrăniți exclusiv prin alăptare.
O statistică UNICEF ne arată că, din păcate, în România, doar 12% dintre bebeluşi sunt alăptaţi în prima oră de la naştere, iar rata de alăptare exclusivă la sân în primele şase luni de viaţă a micuţilor este de doar 16%, statistici emise cu prilejul unui raport publicat de UNICEF şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În acest sens, la Iași, POSTPARTUM.RO aduce în atenția familiilor, 2 evenimente:

💠3 August – ora 16:00, invitatie la Proiecție de film documentar “Breastmilk”
Proiecție de film documentar despre alăptare.
Film extraordinar, un film premiat care aduce în prim plan problemele pe care mămicile le întâmpină în alăptare și pune în lumină o perioadă atat de dificilă.

💠4 August – ora 16:00, invitație la Seminar Perioada Postpartum – Provocări Nebănuite

Ambele evenimente au INTRARE LIBERA
Locatie: HOTEL TRAIAN.

Evenimentul este organizat de către Cristina Petcu, Doula Postpartum, Tehnician Nutriționist și Consilier în Lactație.

Participarea la evenimente se va face exclusiv completând formularul: https://forms.gle/XHw7fQ1AL8HVQBUE7

Abia aștept să ne vedem!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.