Cursuri Lamaze (sarcina, nastere si sanatate)

Din punct de vedere istoric, Lamaze a fost definita ca o metoda alternativa la folosirea medicamentelor, o practica obisnuita la acea vreme. Cursurile Lamaze au ajutat femeile sa inteleaga anatomia si fiziologia de baza a nasterii, demitificand aura medicala si a predate cateva aptitudini specific: relaxarea fizica, controlarea respiratiei, care pot fi folosite ca metode ce pot usura durerea, evitand astfel folosirea analgezicelor.

Sursa: http://www.mamicamea.ro/cursuri-gravide/ce-este-lamaze-si-cum-functioneaza.html#ixzz4sk9mJwbV

In Iasi, asemenea cursuri se fac la Willing si Arcadia.

Tocmai m-am intalnit cu Ana Baianu de la Willing si am rugat-o sa-mi povesteasca despre… Lamaze. Pentru ca, personal, am doua nasteri prin cezariana si cred ca daca as fi cunoscut-o pe Ana inainte de prima nastere, totul ar fi decurs altfel.

Mai jos am punctat cateva raspunsuri la intrebarile cele mai des intalnite, cum ar fi:

De ce la Willing?

  • pentru că Ana-Aurelia Băianu conduce cursurile Lamaze de pe poziția unui psiholog și amândoi părinții veți fi mai mult decât pregătiți să vă îngrijiți și să vă creșteți bebelușul.
  • pentru că Ana-Aurelia Băianu este singurul educator Lamaze din Iași care a născut acasă în căldura și siguranța căminului ei.
  • pentru că Ana-Aurelia Băianu este singurul educator Lamaze din Iași care a născut de două ori în spiritul Lamaze și care a născut natural având astfel ocazia și bucuria de a vă împărtăși din experiența ei și a femeilor care au participat la cursurile sale și au ales să nască sub filosofia lamaze (chiar dacă prin cezariană).
  • pentru că Ana-Aurelia Băianu vă pune la dispoziție o vastă bibliotecă adaptată perioadei de sarcină în care vă aflați și creșterii nou-născutului.
  • pentru că învățarea poate fi distractivă și plăcută cu atât mai mult cu cât se realizează în cuplu.

Naşterea este normală, naturală şi sănătoasă. Corpul femeii pare a se împlini după ce dă naștere, feminitatea ei înflorește și multe din blocajele fiziologice de până atunci dispar. Experienţa naşterii influențează și poate afecta profund viața femeilor şi a familiilor lor. De aceea este bine să alegem conștient modul în care vom naște și cadrul în care se va întâmpla marea noastră bucurie. Înţelepciunea interioară a femeii o ghidează instinctiv pe aceasta în timpul travaliului, iar când spunem înțelepciune ne referim chiar la inteligența instinctelor ei, la glasul corpului și al maternității ce trebuie auzit și apoi ascultat. Încrederea femeii şi abilitatea ei de a naşte sunt amplificate sau diminuate, în funcție de locul în care naşte și de persoana care îi asigură îngrijirea medicală. Femeile au dreptul să nască fără a suferi proceduri medicale de rutină. Educaţia prenatală oferă femeilor puterea de a lua decizii, informaţii despre îngrijirea medicală, le dă puterea de a-şi asuma responsabilitatea pentru sănătatea lor și încredere în înţelepciunea lor interioară. Nașterea poate avea loc în casă, la spital sau în centre specializate.

Ce vom face?
Cursurile Lamaze
te așază alături de alte cupluri care trec prin aceeași perioadă ca și tine. Vei avea ocazia să formulezi întrebări și să ceri argumente pentru răspunsurile primite. Vei asculta frământările celorlalți și vei înțelege cât de prețioasă este decizia pe care o vei lua. Lamaze este creat în perfectă armonie cu fiziologia corpului uman, toate explicațiile și argumentele pornesc de la realitatea fiziologică a femeii și a copilului ei. Experința spitalicească oferă numeroase exemple și evidențiază extraordinara nevoie atât a mamei cât și a copilului ei de a primi ocrotire, iubire și libertate de manifestare. Tot ceea ce prezentăm într-un curs Lamaze este fundamentat științific, argumentat fiziologie și psihologic. În țări precum Spania și Australia cursurile de educație prenatală au devenit obligatorii iar in România tăticii participanți sunt răsplătiți din partea statului cu zile de concediu. Ne bucură o asemenea recunoaștere și frumoasă încurajare către educație.

 

Cum se desfășoară?
Cursul va cuprinde 12 ore împărțite în 2 sesiuni a câte 6 ore fiecare, cu o tematică aleasă, bonus vor fi 3 ore de documentare și cel puțin 2 ore de întâlniri și discuții cu profesioniști din Iași, pe difetite teme cum ar fi scutecele, scaunul de mașină, pernele de gravide, alimentația bebelușului, detergenți și produse bio etc. Prezentările sunt interactive, viitorii părinți având posibilitatea de a exersa și de a se implica activ în desfășurarea cursurilor. Prezența este obligatorie la fiecare ședință pentru a putea primi la final adeverința de absolvent al școlii de educație prenatală. Persoanele care nu locuiesc in Iasi pot participa la întâlnirile noastre on-line. Tot ce trebuie să faceți este să ne contactați pentru a vă integra cât mai repede și mai ușor în grupul nostru!

Investiția?
Costul total al cursului este de 400 de lei per cuplu și se achită în avans, cu numerar sau prin transfer bancar.

Unde se defășoară?
Întâlnirile au loc în cabinetul de psihoterapie Willing, un loc primitor și cald, cu mobilier confortabil pentru viitoarele mămici. Adresa la care ne întâlnim este Iași, str. Petru Poni nr. 1 bis, etajul II.

Când?
Cursul se va derula în zilele de 20-21 septembrie 2017, între orele 14:00-20:00.

Cum mă înscriu?
Pentru înscrieri, vă invităm să completați formularul de înscriere al evenimentului: click AICI.

Organizatori
Acest program este prezentat de psihoterapeut și trainer Lamaze LCCE acreditat internațional Ana-Aurelia Băianu.

Sursa: http://willing.ro/lamaze-cursuri-de-educatie-prenatala/

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.