#DonatOM și… de ce am așteptat atât de mult…

Dacă nu ai aflat până acum, DonatOM este campania Andreei Marc care pe 17 Decembrie, chiar de ziua ei, va dărui… șanse. Șanse la viață. Împreună cu 100 de oameni care vor dona sânge la Centrul Regional de Transfuzii din Iași!

Încă era în lucru sigla atunci când mi-a spus despre nebunia asta. M-am conectat instant cu povestea mea. Cu momentele din martie, octombrie și decembrie 2018 când am avut intervențiile chirurgicale asociate cancerului de colon cu metastazele de rigoare împânzite prin ficat și când am făcut apel la toți prietenii mei pentru a dona sânge pentru mine. Și au făcut-o mulți! Mulțumesc încă o dată, oameni buni!

Acum sunt bine.

Până ajungi tu să-ți iei notițe despre eveniment, voi cita un pic din povestea de pe blogul Andreei și apoi voi reveni cu ceea ce am ținut secret aproape un an de zile.

Pe 17 decembrie 2019, Andreea Marc, blogger și croitor de cuvinte din Iași, împlinește 36 de ani. Ea a decis să își facă ziua de naștere la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, încă de la prima oră a dimineții. Toți cei care vor veni în acea zi la Centru să îi spună „La mulți ani!” și sunt apți să doneze sânge, vor primi cadou pentru acasă, din partea sponsorilor care s-au alăturat campaniei, o sticlă de vin roșu, o carte, un kit de cosmetice pentru păr, o pernă, un sticker #DonatOM, iar acolo vor putea mânca prăjituri și bea cafea. De asemenea, fiecărui #DonatOM i se va face la Centru o fotografie de către un fotograf profesionist, iar la final va fi creat un album foto online cu cei 100 de donatori.

Ideea mi-a venit în momentul în care am pierdut pe cineva apropiat, după ani întregi în care am tot pierdut oameni din jurul meu. De fiecare dată, a fost o nevoie acută de sânge, sânge care din păcate nu a fost acolo la timp. Așa că am decis să încurajez oamenii să doneze sânge constant, să îi informez cu privire la ce înseamnă donarea de sânge și să îi motivez pe cei care încă sunt sceptici sau rău-informați. Unii oameni poate ar fi trăit azi, dacă am fi fost mai responsabili și dacă ne-am fi făcut timp să mergem să donăm pur și simplu sânge.” Continuarea poate fi citită aici.

Și pentru că ai ajuns aici, fac mărturisirea: am făcut o ședință foto cu ceea ce numeam atunci cicatricile rămase după operații. Nu le-am arătat decât celor mai apropiați oameni din viața mea. Pe de o parte pentru că sunt pudică. Pe de altă parte, pentru că… nu era momentul. Acum cred că momentul a venit și nu-mi mai este atât de greu să vorbesc despre asta.

© 2019 Fotograf Irina Mocanu

© 2019 Fotograf Irina Mocanu

Îi pot mulțumi, în sfârșit, Irinei Mocanu care, deși maestră a fotografiilor de boudoir cuminți, a primit cu deschidere provocarea mea și mi-a creeat contextul în care să pot poza fără inhibiții.

Îi mulțumesc tot acum și soțului meu care are carnet de donator de ceva timp și care, datorită faptului că întrunește toate condițiile, poate ajuta o categorie aparte de copii care au nevoie de ceva special.

Ca să mai și închei cumva și nici să nu mă repet cu invitația de a fi musafir de onoare la petrecerea #DonatOM unde, apropos, am pregătit 100 de pernuțe ca și cadou pentru tine, dă, te rog, vestea mai departe. Chiar dacă tu nu poți dona din varii motive, adu-ți partenerii, colegii, prietenii. Va fi o experiență absolut fantastică!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

    • Iuliana spune:

      Corect, Doamna Veorica, apreciez! Toata lumea vrea să vorbește corect românește 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.