Elena Ichim – povestea unei mamici cu talent (drumul de la portrete si peisaje la pictura pe genti si accesorii)

Povestea de azi e despre talent, si nu orice fel de talent. E vorba despre arta, mai precis despre pictura. Despre picturi minunate realizate cu multa implicare si pasiune de catre Elena Ichim.
  1. Elena, ce te-a determinat sa pictezi? Ti-a placut dintotdeauna? Ai studii in domeniu?  Mi-a a placut dintotdeauna sa pictez, il admiram pe bunicul meu, pictor, asa ca inca din clasa a V-a am inceput sa studiez pictura la Colegiul de Arte din Iasi. Apoi a urmat Facultatea de Arte, la sectia de grafica publicitara si Masteratul in acelasi domeniu pe care insa nu am reusit sa il termin, baiatul meu nascandu-se cu trei luni inainte de disertatie.

11794174_1044590955558617_8367462961050946956_o

  1. Ce anume pictezi?

E.I. Pictez orice ma inspira: portrete, peisaje, ilustratii, obiecte, decoratiuni, manual sau sub forma de arta digitala. in ultimul timp am inceput sa experimentez si cu pictura pe pereti sau pe obiecte (genti, portofele).

Pictura pe geanta

  1. De unde te inspiri?

E.I. Ma inspir din viata de zi cu zi, din natura si din arta diverselor civilizatii. In ultimul timp imi atrage atentia in special arta din India, am descoperit o pasiune pentru Mandala si pentru tatuajele cu henna.

11855688_1046143332070046_3059018490548393726_n

  1. Ai intampinat greutati pe parcurs? 

E.I. Nu cred ca exista drum fara dificultati, performanta in orice domeniu are la baza multe greseli si multe ore de studiu/antrenament. Asa e si in pictura, pe langa talent este nevoie si de foarte multa munca. Iar o noua dificultate am intalnit-o acum, când am trecut de la statutul de studenta la cel de freelancer : lansarea pe piata, incerc sa aplic toate metodele ce imi sunt accesibile pentru a-mi face munca cunoscuta.

  1. Colaborezi cu cineva?

E.I. Nu colaborez cu nimeni.

  1. Cat timp dedici acestei pasiuni?

E.I. Momentan, fiind în concediu de crestere nu pot sa dedic decat foarte putin timp acestei pasiuni. Incerc sa prind momentele în care baietelul meu doarme sau e afara cu sotul meu. Dar peste 6 luni-1 an va merge la cresa si voi folosi acest timp pentru a lucra.

2

  1. Ce planuri de viitor ai?

E.I. In viitor as vrea sa imi deschid o mica firma in cadrul careia sa imprim lucrarile mele digitale pe o scara mai larga.

  1. Ce sfaturi ai avea pentru mamicile care stau acasa cu bebelusii in asa fel incat sa se simta implinite si fericite?

E.I. Sfatul meu pentru mamicile ce stau acasa cu bebelusii este sa isi dedice timp, cat de putin, pentru a face ce le place si ce le relaxeaza. Aceste momente te reenergizeaza la propriu.

  1. Ce parere ai despre mamicile care au decis sa stea acasa cu copii si sa isi deschida o afacere, in diverse domenii?

E.I Consider ca aceste mamici sunt curajoase si ambitioase, le admir pentru ca nu este deloc usor sa fii mama, gospodina si sa ai o cariera in acelasi timp si spatiu..

Pe Elena o puteti gasi pe Facebook : Elena Picteaza

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.