Filit 2019 – 2-6 octombrie. Iași tu o carte! (II. Book Hunt)

Se face că ți-am citit cartea, băi domană, domnișoară, domn!

Lavinia Braniște, Interior zero, autor prezent la Filit Iași 2019, carte ascunsă pe undeva prin Iași. Book Hunt se cheamă jocul ăsta.

Este o carte despre o anumită perioadă a vieții mele, în unele situații și pasaje mă regăsesc la indigo. Și cred că muuulți dintre noi o vom face. E ca un fel de Hello! Is anybody here?  Îți vei da lesne seama și de ce se cheamă așa – cam pe la pagina 100. Am zis că nu voi da în patima călinesciană (a criticului literar adicătălea) și am să te las pe tine să o judeci.

Se citește ușor. Conține și un singur cuvânt pxxla, are și momente de frazenie îmbelșugată, și dialoguri, și locuri și evenimente care chiar au existat. O lectură de vacanță, oleacă tristă.

Doamne, ce-aș mai povesti din ea, dar am zis că nu și nu!

Acum îl citim cu spor pe Rosogol – un porc roz atipic, înconjurat cam de genul de personaje (copii, mentori și adulți-personaje) pe care le regăsim și în viața reală. Îl citim în timp ce stau la cozi, în trafic. Împreună cu cei doi copii de aproape 6 și vreo 8 și-un pic ani, petrec în timpul dimineții între 40 și 60 de minute în trafic (drumul ar dura în mod normal vreo 20 de minute). Mergem bară la bară, hâț-hâț, și colegii de trafic se uită ciudat la noi în mașină, unde eu stau cu o carte sprijinită de volan și mă scălămbăi ca toate personajele. Sunt curioasă dacă apare vreo postare pe undeva cu titlul: o mamă nebună citește în trafic!

Nu că aș încuraja asta, dar mai nou, la drumuri de genul ăsta iau și o carte cu mine. Dau gata vreo câteva pagini pe care altfel nu aș avea când să le parcurg. E bun și traficul ăsta la ceva. Ca și nopțile cu insomnii.

Spuneam ceva de perne și mâțe? 

Coming soon, stai pe fază!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.