FILIT – Dezbatere: celebritatea in mediul online si efectele ei

Pornim de la acest eveniment: Dezbaterea de sambata, 6 octombrie 2018, orele 14:00, din cadrul Filit Iasi – Celebritatea in mediul online si efectele ei. Totul a pornit de la o carte, evident: romanul „Eliza și monștrii ei” de Francesca Zappia.

Locatia: Librarium, Iulius Mall, Iasi

Pentru ca am onoarea de a modera aceasta dezbatere organizata de storiabooks.ro, ia sa fac eu ceea ce se cuvine – adica sa-ti trezesc interesul.

Sa-ti spun cate ceva despre cele 6 invitate:

Daria Prietenă cu Cărțile – este ceea ce se numește Booktuber, peste 14.500 de copii o urmăresc pe canalul ei de Youtube, îi ascultă recenziile și sugestiile de lectură. Implicată în mai multe campanii de popularizare a cititului și foarte activă pe toate platformele de social-media.

Alexandra Popa – deține canalul de Youtube Book Wizard, unde face recenzii în special pentru titluri de  carti pentru adolescenți.

Oana Turcea – e cunoscută pe Instagram sub numele de Book Lover 24 (aproape 4500 de urmaritori) și e cunoscută datorită pozelor foarte creative care au legătură cu lectura.

Iuliana Enache – book blogger de la 12 ani, ea avand acum 14: Captive in the World of Books. Pe Iuliana o vei urmari musai daca esti fan literatura fantastica

Andreea Chirila – lifestyle și cultural blogger: Say Rouge, adica www.sayrouge.com.

Am 24 de ani și sunt fashion & lifestyle & culture blogger din Iași”. Say Rouge a luat naștere în luna decembrie a anului 2014, iar câteva luni mai târziu (mai 2015) a câștigat premiul I la categoria Best Newcomer Fashion Blog (Digital Divas, Avon România). In septembrie 2015, Say Rouge a fost ales de către revista Glamour printre cele mai influente 10 bloguri din România (Glamour Street Fashion Show).

Iulia Cruț se va afla cu noi in dubla calitate: blogger (mi-a spus ca o ia panica atunci cand i se spune asa) și psihoterapeut.

De la Iulia citire:

De când cu online-ul, dinamica relațiilor dintre oameni s-a schimbat, iar termenul de popularitate a căpătat o cu totul altă anvergură. Aflăm cine sunt influencerii din online și pe cine influențează ei și cum fac față popularității, chiar de la câțiva dintre ei. De la Iulia Cruț, psihoterapeut pe problemele adolescenților aflăm despre fața ascunsă a celebrității în online – fenomenul de Cyberbullying. Cum resimt tinerii influenceri aceste agresiuni și cum le pot gestiona?

Ei bine, si daca tot v-am spus cine vine, si, dupa titlul despre ce o sa povestim, lansez o invitatie la a le cunoaste pe cele cinci faimoase influencere si povestile lor provocatoare. Apoi, impreuna cu Iulia Crut ne vom forma o idee despre care-i trendul cu celebritatea in mediul online. Adica de ce ne-o dorim, ce capcane ascunde. Despre ciberbulling, despre cum gestionam celebritatea si cum o facem ca sa ne aduca beneficii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.