Mama + Antreprenor = Mamprenoare

Mamprenoarea este o specie nouă de femei. Oarecum previzibilă această apariție, o întâlnim în contextul redistribuirii rolurilor sociale, a dezlegării la creier și a evoluției tehnologice. În continuare surprinzătoare și uimitoare în special pentru specia homo sapiens bărbatus – știi la ce mă refer.

Descrierea dexologică o găsești pe site-ul oficial – mamprenoare.eu. Tot acolo spune care-i scoupl acestei comunități din care fac și eu parte cu mândrie – chestii faine despre vocație, planuri, perseverență, afacere, comunitate, povești inspiraționale & more.

Descrierea empirică pe care mi-o asum și atribui, sună cam așa: mamprenoarea este ex-fetița născută prin preajma lui ’89. Cu un bagaj de foarte multe frici, NU-uri, mai bine taci / înghiți / te supui dar cu și mai multe vise, voință, îndrăzneală și… cu ceva altfel. O femeie care a devenit mamă. Care a lucrat prin corporații sau nu. Care a cam citit la viața ei. Care vrea ca ai ei copii să crească frumos dar care a înțeles că sacrificiul nu face bine. Care a înțeles că este importantă și că ea este primul și cel mai bun exemplu pentru copilul independent, fericit și grozav căruia îi este model și mentor. Care este bine ancorată în realitate și care poate să transforme o pasiune, vocație, abilitate, într-o sursă de venit pentru familia ei.

Dar care are nevoie de încă ceva pentru a transforma acea pasiune, vocație, abilitate într-o afacere care să producă și satisfacție și bani, care să nu fie o activitate care doar să consume timp și bani.

Și aici se produce magia mamprenorică!

Se știe că un produs sau serviciu are nevoie de clienți. De vizibilitate. De viziune și strategie. De poveste!

Toate astea se pot dobândi printr-o grămadă de metode. Însă o comunitate care să te promoveze, sprijine și inspire o face mai bine și mai repede decât atunci când ești doar pe cont propriu. Un mentor care să te ghideze, un context în care să fii încurajată și exemple că se poate, pot funcționa pentru tine ca niște propulsoare cu reacție rapidă!

Comunitatea Mamprenoare cam asta face. Ajută! Oferă. Creează contexte pentru tine și afacerea ta și nu uită nici o clipă că ești mamă.

Mamprenoarea inițiatoare este Alina Bota. Alina este o poveste ea însăși. Și nu e presărată doar cu lauri. Abundă însă în oportunități de învățare și evoluție – cam cum e și cu povestea ta, nu-i așa?

Comunitatea funcționează activ, momentan, în 6 orașe: București, Iași, Cluj, Ploiești Alba-Iulia și Timișoara.

La Iași o avem, cu mână de fier în mănușă de catifea, pe Irina Nichifiriuc, mamă a trei copii și instructor Hand In Hand Parenting.  Irina a organizat întâlniri și ședințe de ne-a adunat în scurt timp pe vreo 30 de mame care fie avem deja o afacere, fie suntem în curs de a dezvolta una sau suntem în căutarea formulei potrivite pentru a ne dezvolta pe plan personal și profesional (paralel cu un job clasic sau cu implicare majoritară).  Comunitatea are deja o revistă proprie, ateliere, târguri și un calendar de evenimente. Nu există taxe de membru, dar există o mare varietate de metode prin care ne sprijinim reciproc.

O zicere care mie mi-a plăcut tare mult spune așa: dacă-mi ești prieten, nu-mi cere gratis sau cu reducere. Dacă-mi ești prieten, mă vei ajuta plătind prețul corect pentru ceea ce ai de la mine, mulțumesc! Și recomandă-mă dacă ești mulțumit 🙂

Acum sper că ai întrebări. Contactează-ne, scrie-ne, caută-ne pe FB, web, aici – cum vrei tu. Împreună suntem o forță! O forță cu multă feminitate însă.

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ecaterina spune:

    ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.