Perna pentru gravide – unde se oprește utilitatea și de unde începe moda

Să ne înțelegem: nu am nimic cu moda și cu gusturile oamenilor, dar am mari provocări legate de setarile mentale limitative și obsesive 🙂

GRAVIDA, care în primul rând este și rămâne femeie, soție, iubită, prietenă, fiică etcetera, nu se transformă într-o BALENĂ cu burtă și cocoașă! Da, punem kile pe noi, ne mărim burțile (hă-hă-hă, să mă fi văzut pe mine cu al doilea – eram IMENSĂ!), ne doare spatele, ni se umflă picioarele, facem pete pe mustață, avem grețuri și pofte. Dar, cu toate astea (și mai ales în momentele bune), suntem RADIANTE! Rămânem femei normale, care avem nevoie de hrană, iubire, sex, epilat și confort.

S-au inventat pernele pentru gravide. Nu le-am inventat eu, cica există de când neamul, doar că acum vreo 15 ani s-a creionat conceptul iar acu 10 ani am început eu să le fac în România. Totul bun până aici. La fel cum s-au inventat și scutecele de unică folosință. Geniale, dar, evident, până acu vreo 20 de ani, când nu erau inventate, copiii s-au tot născut și au crescut. La fel și cu gravidele. Există de când lumea, și au dus sarcini sănătoase și fără pernele minune.

Ce vrea să zică autorul?

Autorul vrea să zică tuturor gravidelor că:

  • nu mai căuta perne cât tot patul, din alea în U, în V, în formă de șarpe Boa. Că nu-i mai lași loc soțului, iubitului, viitorului tată să se bucure și el de apropierea de tine și de copilul lui. Că bărbații, dacă nu-i implici de la început, nu au cum să li se facă clic la cap că trebuie să te ajute și la creșterea copilului, nu doar la concepție! Că ei nu sunt dotați, ca noi, cu substanțele alea chimice de ni se declanșează când devenim mame, de ne iubim copiii de nu mai putem. Tăticia se declanșează cu oleacă de exercițiu. Întreabă experții și caută-n cărți detalii medico-anatomico-psihologice, ca să te convingi. Să nu ai preteția să se amestece în schimbat scutece, stat cu bebele până ieși 30 de minute din casă sau alte alea dacă te-ai baricadat cu o pernă Boa și l-ai izolat pe tată pe vreo canapea, pe undeva, toată perioada sarcinii.
  • da, știu, te doare spatele de nu mai știi cum să stai. O pernă care are o prelungire în spate – cică suport pentru spate – nu-ți va rezolva problema! Pentru că – 2 motive: 1. dacă asta ar fi soluția pentru durerile de spate, medicii ar recomanda pe bandă rulantă perne pentru spate, tuturor. Dar asta n-ai să vezi, indiferent cât de profitabil ar fi pentru industria echipamentelor medicale. Motivul 2: spatele nu te doare pentru că așa are el chef fix când mai ai și burta mare! Doare pentru că își modifică marea curbură și centrul tău de greutate se mută. Plus un pic de lipsă de mișcare care generează un pic de rigiditate și aia e. Perna e bună când ai dureri de spate – dar pusă sub burtă, nu la spate unde are efectul unui cub de zahăr daca e pe placebo.
  • hai să ne alintăm! Partea asta din sarcină mi-a plăcut maxim! Mi-am făcut și ce pofte n-am avut. De la shoping de haine, făcut de unghii, coafor și alte chestii pe care numai noi, femeile, le înțelegem, până la scofeturi culinare pe care altă dată nu mă înduram să le comand într-un restaurant. Plus masaj solicitat muuult mai des soțului. Trebuie să recunosc, e și un pic cam costisitoare partea asta, așa că, ce-ar fi să profite și comercianții de poftele gravidei și să vândă toate cucurile la super prețuri cu titlul că TREBUIE. Că așa se face! Că ăsta-i trendul! Girls, perna trebuie să fie U T I L Ă!
  • că tot vorbeam despre utilitate: caută o pernă de care să te folosești a-la-long: adică și în alăptare (unde, Goood, nu-ți mai trebuie un motiv în plus pentru care să te enervezi când n-ai loc, e prea lunga, fleoșcăită, etc), și suport bebeluș, și câte și mai câte au mai găsit mămicile pe care le cunosc!

Băi doamnă și domnișoară, știu că presimți asta, dar chiar vin vremurii înghesuite spre cel portofel! Nu zic, dacă e de unde, e foarte bine. Dar să ceri o avere pe o pernă care nici nu are husă, care are ambalajul nu-știu-cum, care e din mama Chinei, e un pic cam mare șmechereala! Pe de altă parte, pentru o pernă de acest gen la 70 de lei nu garantez nici să mă șantajezi că-mi spargi contul de Facebook! Pentru că, dacă plătești salarii cu dări hă-hă-hă la stat, chirie cu TVA, utilități, administrare web, grafică, contabil, transport, reclamă, ambalaj, utilaje, materii prime care rezistă și la enspe zeci de spălări, umplutură omologată, înregistrare la OSIM, management, cursuri de perfecționare, impozit pe profit… huh, ajungi de te întrebi pentru ce, Doamne-iartă-mă, mai muncești. Ca să obțin prețul cu care cumperi tu o pernă de la noi, chiar muncesc o grămadă de oameni. Care au de screscut, și ei, copii, care au nevoie de o asigurare medicală și niște condiții de muncă umane. Fix la fel ca tine.

Noi avem un manager care conduce o Dacie Logan de 11 ani pe care nu prea am timp s-o duc la spălat (da, eu sunt managerul). Dar sunt foarte bucuroasă că sunt sănătoasă, copiii și soțul sunt bine și evoluăm cu toții. Și chiar o facem!

Cam… atât am vrut să-ți spun azi despre renumita pernă pentru gravide. Nu ai să găsești la mine produse ieftine. Dar ai să le găsești bine făcute. Și cu drag!

Mulțumesc și te mai aștept pe la mine!

#respect

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.