Perna pentru gravide în formă de U + interviu cu un psiholog

– E bună?

– Normal că e bună! Dar numai dacă îndeplinești 3 condiții:

  1. ești o gravidă singură, care s-a hotărât să crească copilul tot singură. Și ai un pat de minim 1,4m doar, DOAR!!, pentru tine și perna ta.

  2. nu te deranjează căldura. Unele gravide se plâng că se topesc cu o singură pernă sub burtă, dar tu nu, ești mult mai friguroasă, în special vara.

  3. crezi că mitul cu perna care ia durerile de spate și toate câte mai sunt, e adevărat!

Mai în glumă, mai în serios, perna în formă de U este în cea mai mare parte o modă sau o ilustrare a principiului cu cât mai mult, cu atât mai bine. Că dacă chiar funcționa la durerile de spate, crede-mă, concurența pe piața pernelor de acest gen era mai acerbă ca la medicamente!

Și mai vreau să îți atrag atenția asupra unui aspect esențial la care te rog săte gândești înainte de a-ți aduce în casă o astfel de pernă (mai ții minte filmul ăla cu J Lo?) – și aici o citez pe Ana Maria Ceornea, psiholog și psihoterapeut de cuplu și familie:

O familie sănătoasă se fundamentează pe un cuplu sănătos.

În cele mai multe dintre cazurile de femei însărcinate pe care le-am întâlnit, rolul bărbatului este neglijat sau chiar negat.  Întregul Univers al femeii, după ce aceasta rămâne însărcinată, devine copilul pe care îl poartă în pântece, iar partenerul de cuplu, devine de cele mai multe ori, un ”ăla”, care este prezent doar fizic prin casă, care aduce un venit și care este folosit pentru treburile casnice sau pofte. Total disfuncțională și nesănătoasă această perspectivă pentru viața și durabilitatea cuplului, asupra viitoarei familii, dar și cu un impact negativ asupra copilului care va veni pe lume,  ce va crește în lipsa unui model masculin sănătos.

Soțul face parte din familia constituită înainte și mai mult decât atât, în timpul și după sarcină și are un rol major. Mai mult decât atât, în multe familii, soțul devine (continuarea o poți citi aici)

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.