Petrecania de casă nouă – Joli Bebe (I)

Cum se mută omul, cum dă o petrecere! Noi am zis s-o facem PETRECANIE, ca să fie mai cu moț. Adică venim de hac plictiselii și ne adunăm, așa, ca o comunitate faina  de oameni extraordinari care creștem copii minunați.

So: hai să ne simțim bine, să socializăm, să (ne) râdem, să facem un shopping relaxant.
Când? Vineri, 28 iunie, de la 16:00, până pe-nserat.

Unde? Pe C. A. Rosetti 12, dupa Safe Weels (au o sigla verde cu negru).

În prima curte de lângă Cladirea Nichi – Cristina Nichita (că acolo avem noul atelier, la etajul 1).  A doua curte, de după cladirea Nichi, este pentru parcare.

De ce să vii și cu copilul?
Pentru că vom avea activități pentru cei mici, bătăi cu perne și alte trăsnăi, ceva de băut și ronțăit.

De ce să vii și cu portofelul?
Pentru că vei găsi un adevărat târgușor cu de toate, inclusiv un outlet cu haine. Îți spun sigur că o să-ți faci datorii, dacă lași portofelul acasă – așa prețuri nu ai să mai întâlnești!

Parteneri de distracție și shopping:

Partener principal: Nichi by Cristina Nichita

Păi unde se duce cu gândul orice femeie când aude despre Nichi  by Cristina Nichita? La următoarele: modă, fashion, eleganță, haine scumpe. Le bifăm pe toate, mai puțin pe aia cu haine scumpe. Nu o debifăm complet, că n-ar fi de-adevăratelea.

Deci: va fi un outlet. Se vor putea proba, cumpăra și, cea mai tare parte, VOM AVEA O DEFILARE PE COVOR ROȘU cu ce vrei tu. Pentru că tu vei fi diva în această seară, indiferent de mărime, cupă la sutien, șuncă pe care vrei s-o ascunzi, copil de hrănit sau soț de aburit – ca să mai stea oleacă.

Temă: vino în geantă sau rucsac cu o pereche de pantofi cu toc și toată încrederea că vei fi diva serii, indiferent de toate dimensiunile, centimetrii și kilele pe care cu toate le avem oricum. Scopul nostru este să ne simțim bine, frumoase, grozave, extraordinare, unice! Pentru că suntem!!!

Încă un partener principal: Mamprenoarele

Am ales poza asta de anul trecut, de la Șotron, pentru că mi se pare cea mai relevantă – dacă e să ne gândim la ce-o sa fie la petrecerea noastră.

Uite cine cu cine se distrează:

Irina Nichifiriuc, instructor acreditat Hand in hand parenting, owner la sfatulmamei.com, ne va conecta printr-un joc cu perne. De fapt, o bătaie cu perne, reguli și bună dispoziție. Atelierul este destinat tuturor petrecăreților!

 

Lavanda Laurei by Laura Ignătoaie cu ce altceva decât cu tămăduitoarele și aromatele produse cu lavandă?

PS: știai că, având un ulei de lavandă la îndemână, te poți apăra de țânțari? Și, dacă te-au pișcat deja, poți folosi uleiul pentru vindecare? Deci toată lumea să aibă în rucsac un ulei de lavandă, că face bine! Și la durerile de cap 🙂

 

Fleurir cu Oana Fotache – atelierul Zburătorul Multicolor. Un atelier colorat, înflorat, absolut grozav pentru copii începând cu 4 ani. Mai concret: veți pregăti împreună cu Oana un aranjament cu flori naturale & alte elemente decorative, ce va reprezenta un balon cu aer cald în miniatură. Să zburăm, zic!

 

Sînziana Bălțătescu ne va delecta cu o lectură a cărții pe care ea însăși a ilustrat-o și a cărei autor este  chiar sora ei. Despre Povești de sertar de ați auzit? Dacă nu și nu, uite ce șansă grozavă s-a invit acum!

Și încă ceva: Sînziana are și o carte pentru tine, ca și cadou, pe care o poți câștiga la tombolă.

Și mai încă ceva: tot Sînziana a pregătit câteva tablouri cu flori pe care nu le-ați mai văzut până acum. Surprizăăăăă!

 

Cătălina Barbu – Șoriceii Cititori – Independent Usborne Organiser. Cătălina – o știi – este una din cele Două Doamne Cană. Împletind poveștile despre căni cu cărțile și cu dragul de joacă, Cătalina a decis: să se facă un atelier de pictat pe forme de ipsos!  Ca să aibă tot copilul acel ceva de care e mândru de nu mai poate și pe care îl va pune pe noptieră, sub pernă, sub pat. Firește, vei primi un săculeț magic pentru creațiile copilului, deci enjoy! Te anunțăm că avem și șervețele umede 🙂 Pentru copii începând cu 2 ani.

 

Ana Maria IstrateMinitropolis. Ana vine cu un întreg arsenal de distracție pentru cei mici, mititei și micuți.

Minitropolis s-a născut din dorința familiei Anei de a petrece timp împreună și de a zâmbind mai des. 
Așa că s-a hotărât Ana să născocească o idee care să ajute familiile să se regăsească, să facă și activități, să creeze condiții în care părinții să socializeze. În curând Ana va deschide un spațiu de joacă pentru toată familia – și de aceea aș dori să sprijin această trebușoară prin promovarea activităților și a conceptului Menitropolis, pentru că, vorba Anei, “together is better”.
Irina Mocanu cu renumitul studio foto IRM: Irina va veni cu gașca, așa că o vom cunoaște și în ipostaza de mami-mami. Dacă îi păcălim pe cei mici să se dezlipească de ea 10 minute, timp în care noi facem defilarea ca niște dive,  vom avea și niște poze de colecție așa cum poate nici nu ai visat la viața ta. Ce zici?
Irina Popa – KraftArt. Cu Irina am realizat cel mai tare album de copilarie ever realizat în univers! De aceea Irina va avea și un atelier pentru copiii de școală – Jurnal de vacanță – care va fi de departe unul din punctele de interes pentru copiii care își petrec acum vacanța școlară – aia lungă, caldă și cu peripeții!
Corina Berică ne va delecta, în colțul pentru lectură, cu… ce credeți voi? Cu o poveste. Pastrăm aura de mister în ceea ce privește o lectură cu tâlc, aleasă dintr-o tolbă cu multe cărți în ale căror personaje se vor recunoaște toți copiii, unul câte unul.

 

Andreea Robu – cu pâine cu maia și bunătățuri de uns pe pâine. Am eu o vorbă: ai mâncat degeaba un sac de paine dacă nu ai gustat măcar o dată pâinea cu maia a Andreei! Pe lângă faptul că este sănătoasă, gustoasă, autohtonă, cu dragoste și câte și mai câte ingrediente, mai pui umărul și la ridicarea unui antreprenor local, așa cum suntem cu toții de pe-aici. Bravo ție, gustătorule, cumpărătorule și îndrăgostitule de pâine, că te are Andreea pe lista de clienți! Să ne trăiești!

 

Atea Arte, adică Ana, Teodora, Ecaterina și Adrian. Buhuța. Bijuterii. Tablouri florale. Uită-te la mine, care am toate culorile, formele, lungimile și texturile de cercei, coliere, brățări șii etcetera, și tot nu pot să spun că le-am văzut pe toate și m-am săturat. Pe Teodora & ză family am ținut neapărat să vină, ca să vezi și tu prin ce chinuri trec eu atunci când mă trezesc față în față cu ditamai cufărul cu outfituri. Ca să știi!

 

Împletiturile Martei cu Marta Asofiei. Marta a împletit până acum mii de codițe, care mai decare mai blonde, brunete, verzi, roz, megalungi, cu ață, cu șnur, cu dragoste. Nu aș putea să-ți descriu exact ce i se mișcă mai repede: ochii sau mâinile. De obicei, unde are Marta atelier de împletit, se face coadă. Așa că îți recomand să vii chiar de la început, sau să îți rezervi un loc pe lista Martei.

 

Cătălina Buleandră este cea la care apelăm când avem nevoie de produsele pe bază de aloe, de la Forever Living Products. Am fost și eu reprezentant, acum sunt consumator, deci am încredere și recomand. Vineri însă, Cătălina ne propune ceva nou-nouț: un ceai rece, cu lămâie și mentă proaspătă. Așa ceva, zic eu, nu se refuză nici vara, nici seara!

 

Să nu-mi spui tu mie că n-ai organizat nici o petrecere, că nu te cred! Că eu, de vreo 8 ani încoace, fac câte 2-3 pe an!  Și hop!, apare problema spațiului monoton, serios și plicticos. Și hop! (din nou), se aprinde beculețul: lampioane, ghirlande și pompoane. Tăt bun, dar de unde le iei, când ajung, cât costă? Aici te las cu Irina, că doar ea are din astea. Dar mai bine intră pe site-ul sky-lanterne.ro, ce zici?

 

PARTENERI GENEROȘI

Fiterman Pharma – cine alții dacă nu ei vor avea un stup de acadele cu miere și vitamina C, bine-venite după nenumăratele înghețate cu care sigur s-au delectat toți copiii!

Despre Fiterman și Alinan știi ca sunt colaboratorii noștri de ceva vreme. Dacă ne-ai urmarit pagina de FB Joli Bebe ai aflat că toate comenzile sosesc la tine împreună cu un cadou adaptat sezonului și persoanei căreia îi este destinat. Mulțumim pentru o colaborare frumoasă!

 

Dopo Poco – covrigi și pizza! Yeei! Ai mai auzit tu despre o petrecere fără pizza best in town? Dar despre o joacă cu covrigi pe ață ai auzit? Vor fi sute de covrigi care se vor cere înhățați de cei mici, dar nu oricum! Drag părinte, pregătește-te de o porție de râs zdravănă pentru că al tău copil va câștiga, cu sudoarea frunții, cel mai bun covrig ever! Mulțumim Dopo Poco și Petru!

 

Anca și Ionuț Stoina & pizza cu Maia – un atelier de gătit pizza. Cum adică? Un cuptor, un frigider, o masă, aluat, ingrediente, puțină răbdare și manuțe curate și harnice – cam așa se face o pizza cu maia la noi, la petrecere.   Pe Anca o mai știi făcând dulciurile acelea grozave fără zahăr și doar cu ingrediente naturale. Avem toată încrederea că cei mici care își vor pregăti propria pizza vor avea parte și de o experiență sănătoasă! Mulțumim Anca și Ionuț!

 

Cristina Andone, autorul carții pentru copii Școala banilor bine crescuți (și mai are!!!) împreună cu BCR, inițiatorul proiectului scoaladebani.ro, are pentru voi 5 cărți pe care le poți câștiga la tombola. Mai mult decât atât, Oana de la BCR are marea provocare de a comprima un atelier despre bani de 50 de minute într-unul de 20 de minute, pentru copiii care… știi tu: au preocupări de independenți financiar! Mulțumim, Oana și Cristina!

 

La ce te gândești când auzi Chicco? Clar că la tot felul de chestii de calitate pentru bebeluși! Și eu am avut două cărucioare de la ei (unul primit, unul cumpărat) și cred că le-au mai purtat vreo cinci copii după ai mei, doi :). În fine: Ionela, simpatica doamnă care te poate consilia și două ore în șir la magazinul de lângă Moldova Mall și tot ar mai avea ceva de completat la final, îmi este tare dragă! Îti mai spun un secret, și gata, că ai s-o cunoști la petrecere: așteaptă al treilea bebeluș pe care îl odihnește pe-o pernă de la noi 🙂 Na, că am dat din casă! Love you!

 

Nan  by Danina Line, cu Carmen Tîrcolea. Danina Line este producătorul de haine pentru copii  de la Vaslui. Au genul acela de hăinuțe pentru copii pe care le poartă cel mare, apoi cel mic, apoi le dai mai departe și auzi că le-au mai purtat vreo doi. Poți ajunge ușor la magazinul lor din Iași – la blocurile noi din zona Lidl Tătărași.  Oricum ar fi, la tombolă vom avea și premii din partea Nan by Danina Line, așa că hai să dăm o încurajare brandurilor românești!! Mulțumim!

 

Kosarom cu bunătăți la platou. Hai, că măcar o dată, de când a început vara asta, ai mâncat un mic la grătar. O șunculiță, un sălămior uscat, o fripturică bine gătită cu salată (asta ca să nu-i uităm și pe adepții unei nutriții echilibrate)… Imaginează-ți că scriu textul ăsta pe la 5 după amiază, după ce am înfulecat numaii niște covrigi toată ziua. Și am să pun și o poză pentru pofticioși, ca să se gândească de-acum până vineri la toate bunătățile lumii! Subscriu 🙂 Mulțumim, Georgiana!

 

Cămara lui Baciu. Oare cum o fi arătând în realitate, cămara asta, a lui Baciu? Ca să nu mai bat câmpii, citez: Cămara lui Baciu este locul unde veți găsi preparate tradiționale românești 100% naturale, toate realizate după rețete străvechi bucovinene si ardelenești. Condimentele sunt naturale, alese individual. Afumăturile sunt afumate tradițional, uscarea se face în mod natural. Să mai spun despre preparatele din mangaliță, vânat și brânzeturi? Nooo!

Cămara lui Baciu vine cu 3 premii:

 • un tort la alegere,
 • o tartă la alegere,
 • un platou cu patiserie la alegere. Mai zi ceva! Mulțumim!

 

Dietis Gym (Anca Burciuc)  e despre o trebușoară de care noi, doamnele, ne apucăm în fiecare luni, de dimineață. Gimnastică / sport și mâncat sănătos. Acu să te văd! Dacă ai călcat pragul Dietis Gym, te-ai ales imediat cu consultații nutriționale de specialitate, pachețelul de mișcare (Fitness: aerobic, pilates, kangoo jumps, tae bo, TRX, benzi de alergare, zumba, circuit training) și, atenție, mai pe hedonism, întreținere corporală: masaj de relaxare și anticelulitic, electrostimulare, detox spa, termocuverta.

Și ca să nu mai treacă încă o zi de luni nebifată, Dietis Gym oferă:

 • 5 abonamente nelimitate aerobic + forta, o luna – adulti,
 • 5 abonamente nelimitate aerobic, o luna – copii (accesul la sala se va face adult + copil),
 • 1 consiliere nutritionala de familie – se va face o evaluare nutritionala de familie (copii + parinti) si se vor acorda sfaturi nutritionale raportate la necesarele fiecarei persoane.

Mulțumim!

 

Cum îi cheamă pe cei care aveau dulciurile și produsele de patiserie? Pablito, Libopa, PALIBO? Da, Palibo! Repede, o căutare pe FB, pe google, pe la prieteni, dă comandă de tort, trei platouri cu dulciuri și trei cu sărățele și gata petrecerea de la birou, de acasă, surpiza pentru soț. Evident, ai să spui că le-ai gătit chiat tu astă-noapte, că ai avut un tip mișto care te-a ajutat, pe care îl cheamă Pablito de la Palibo. Da, a fost drăguț să îți petreceti toată noaptea în bucătarie cu Palibo de la Pablito. Sau invers. Sau… ce mai contează? Ține minte PALIBO, și s-a rezolvat 🙂

 

Glumim, ne distrăm în bucătărie, dar până la urmă ce mai mâncăm și noi sănătos? Părinții știu că sănătos înseamnă chestii verzi, roșii, culorile curcubeului, crude, eco, bio, proaspete, fără pesticide și conservanți și, ca să bifăm chiar toate așteptările, de la fermieri din comunitatea locală!

Gata, e ca și cum ai spune Roade și Merinde, nu-i așa?

Cu Vasile mă știu de ceva vreme, avem și câte un copil în aceeași clasă și are o mare calitate: e tare corect, cinstit, muncitor, haios, devotat, cântăreț și calm. Am spus că are o calitate? Ei bine, el face livrări la coș, așa că le voi pune pe toate într-un singur coș: cel al omului care-i om! Mulțumesc, Vasile!

 

Mini Pedodontis – stomatologie pentru copii. Adică se ocupă de tratarea afecțiunilor dentare la copii.

Pe Zâna Măseluță o știe toată lumea. Pentru că fix vineri are o întâlnire cu Domnul Somn, a delegat-o pe Bianca, Dr. Lipșă Bianca, să povestească cum e cu păstrarea dinților curați. Și i-a mai lăsat, pentru toți copiii, câte o punguță cu cadouri, ca să o țină minte!

Ca să știi că ești pe mâini bune la Mini Pedodontis, hai să-ți spun, pe scurt, cu ce se ocupă ei:  stomatologie pediatrică (cu coronițe de zirconiu și anestezie generală), logopedie cu Laura, terapie prin râs cu psiholog Gelu, ateliere de lectură, meloterapie cu pianul Smarandei. Și mai au și Școala de vară! Chiar că ești pe mâini pricepute 🙂

 

Vorbim despre evenimente? Adică nunți, botezuri, corporate, lansări, teambuilding-uri, cursuri și lansări? Pentru că văd eu însămi cât e de stufoasă treaba asta cu organizarea, am apelat la Amalia Georgescu – AGEO Weddings & Private . EventsGhici de unde avem noi covorul roșu? Ghici de la cine am primit consultanță privind logistica și organizarea?  Oi fi eu cu inițiativă, dar nu le știu pe toate. Pentru că sunt și încăpățânată, nu las deloc din ochi bugetul, și deleg mai greu.  Așa sunt eu: provocatoare! Dar Amalia e genială pentru că fiecare sfat este perfect adaptat piticilor mei de pe creier și face ca lucrurile să mi se pară ușoare (când scriu rândurile astea, recunosc, sunt încă puțin panicată). Mulțumeeeesc, Amalia!

 

Aha! Uite-aici eram la petrecania de la Joli Bebe! Mai ții minte ce distracție a fost?

Parcă te și văd stând în fața frigiderului, deja nici nu mai ții minte ce voiai să iei de acolo, dar te uiți cu un zâmbet larg la poza cu voi, de vineri. Și, pentru astfel de momente, avem Cufărul cu amintiri! Am vorbit cu Manuel ca să vină cu cabina magică la noi, clar!

Nu va striga Nu dați banii pe prostii, faceți poze la copii!, că vă prindeți voi. Mulțumesc, Manu!

 

Dar cum să începem și să încheiem noi o petrecere fără un pic de vinișor? Dacă e vin, clar trebuie să fie de pe podgoriile Iașilor!  Crama Varzari te invită la o degustare care-ți va dezlega limba și te va ilumina precum o mare revelație, spre a vedea partea plină a paharului și înțelepciunea veseliei. Hai noroc și Mulțumim!

Mulțumesc, Yvona Mardare, pentru excelentele recomandări și voia bună cu care ne iei prin învăluire de fiecare dată!

 

Încă ceva: cum să dai o petrcere fără lăutari? Ei, la noi nu e cazul de lăutari, ca să lăsăm loc. Dar un pic de muzică bună, cântată cu tot sufletul de către o artistă de-a noastră… ce zici? Suna fantastic, îți spun eu! Teodora Albu cântă la nai! NAI! De obicei cântă la Castel, dar în seara asta va veni și la noi și ne va încânta de la 18:30 la 19:00. Ne-am gândit la piese vesele, pe care vom putea dansa și cânta și noi. Mulțumesc, Teodora, ești o minune de om!

 

 

Ultimele detalii organizatorice:

 • neapărat vino cu voia bună și chiar cu oleacă de foame, că avem noi grijă! Doar e petrecanie!
 • am vorbit peste tot și cică o să fie soare. Vor fi corturi, deci avem unde să ne adăpostim în caz de greșim comanda de apă.
 • avem o parcare maaaaare, după clădirea Nichi.
 • la venire, te întâmpinăm cu un săculeț în are vei strânge de la petrcere. O să ve zi tu ce, pe parcurs. În săculeț vei avea și talonul de tombolă pe care o să te rog să-l completezi – ar fi chiar culmea ca de casă nouă să nu dăm și noi cadouri!
 • Doamnele, atenție! Ne vom da în stambă cu prezentarea de modă, așa că amintește-ți de pantofii cu toc pe care să-i ai la tine. Restul va fi can-can!
 • ca să ne dimensionăm eficient resursele, anunță-mă că vii dând un going la EVENIMENTUL de pe FB.
 • Cum? Ai verificat agenda și ești în concediu? Las’ că ne vedem noi altă dată!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.