Scoala noilor parinti. Noua luni pentru o noua viata!

O gramada de 9 / “noua” in acest titlu, nu?

joli bebe si armonie scoala noilor parinti

De ce SCOALA si de ce PARINTI NOI? 

Este o SCOALA pentru ca invatam o gramada de lucruri noi, frumoase si utile despre noi, despre transformarile noastre, despre noul rol si despre viata! O scoala altfel, unde intrebarile, curiozitatea si dialogul sunt incurajate, unde se vine cu drag si placere.

legatura mama copilSi da, noi suntem PARINTII NOI pentru COPIII NOI ai acestui mileniu. Ei vin cu o mostenire genetica fara precedent, cu o sete de cunoastere nelimitata si cu o altfel de simtire. Sunt o provocare pentru vechiul sistem, pentru vechile credinte pe care noi insine le-am mostenit de la parintii nostri, cu buna-credinta.

Din propria experienta de mama, avem o misiune extraordinara, deloc usoara, cu provocari uriase si extrem de incitante! Da, copiii cresc daca sunt hraniti si ingrijiti, insa educatia face diferenta! Fara sa ne intrebe si mai ales fara sa ne “scoleasca” nimeni, devenim educatorii sau formatorii unei generatii. Fara a avea intentia de a pune accentul pe apasarea pe care o genereaza aceasta responsabilitate pe umerii nostri, prima noastra misiune este autoeducatia. Oh, da, suna si mai tare, nu?

Se spune si s-a si demonstrat – de catre o gasca de cercetatori in psihologie, fizica quantica, biochimie si alte cateva stiinte – faptul ca, pana la 7 ani, copilul se afla intr-o conexiune foarte stransa cu mama sau persoana care il creste. Si nu este vorba doar despre dependenta generata de nevoile fiziologice. Copilul preia si dezvolta trairile mamei si somatizeaza (vezi mai jos ce inseamna) in consecinta. Pe scurt: daca mami e fericita, copilul este si el bine, sanatos, vesel. Daca mami e in depresie, nervoasa, nefericita, copilul este plangacios, nealinat, raceste sau se imbolnaveste des.

somatizá v.t. 1. a dezvolta simptome ale unor boli în absența unei cauze medicale 2. a converti o stare de dezechilibru mental într-o stare patologică. Din fr. somatiser

Pe scurt, a somatiza reprezinta un limbaj, o manifestare vizibila (simptomul fizic) a ceva invizibil (o stare emotionala, un dezechilibru interior). Aceasta exprimare a dimensiunii psihice prin planul somatic reprezinta de fapt un ajutor pe care ni-l daruim noi insine pentru a realiza ca avem o problema, in cazurile in care ne blocam intr-un fel sau altul accesul la propriile stari emotionale. In acest fel, printr-o tulburare organica, suntem obligati pana la urma sa ne dam atentie, suntem obligati sa ne indreptam privirea catre corpul nostru care “striga” o suferinta, in primul rand afectiva, care are nevoie sa fie auzita si vindecata.

Sursa: http://analizapsy.blogspot.ro/2011/04/somatiza.html

flyerspate-jolibebeDe ce facem noi treaba asta, GRATUIT?

Pentru ca putem, avem cu ce, avem unde, si avem si noi copii, avem si noi de invatat de la tine si pentru ca simtim ca misiunea noastra, care ne da o stare de bine pe care ti-o da orice pasiune, este de a da mai departe aceasta cunoastere.

Si acum, sa dau toate detaliile!

Noua luni pentru o noua viata – sesiune de workshop-uri si seminarii pentru (viitori) parinti.

Cui se adreseaza: primul modul este dedicat viitoarelor mame. Urmatoarele doua module sunt dedicate cuplurilor care asteapta sau au deja cel putin un copil.

De ce acest subiect: pentru ca suntem “bombardate/ti” in toate felurile de idei si concepte de genul “fii o mama perfecta”, “fa asa si nu altfel ca sa-i fie bine copilului”, “cumpara produsul cutare care garanteaza fericirea”, “doar asa vei fi nu-stiu-cum” si cate si mai cate sfaturi de la Dr. Google sau alte personae care au experientele lor personale pe care avem tendinta sa le preluam ad-litteram. Ne este frica sa ne mai bazam pe ceea ce simtim si, cel mai interesant, odata cu venirea copilului parca suntem fortate sa apasam pe butonul de OFF al vietilor noastre personale.
Ce vom face de fapt: ne vom reaminti impreuna despre bucurie, fericire si echilibrul dintre rolurile vechi si cele noi. Fiecare va descoperi intr-o maniera personala mijloace prin care sa-si restabileasca armomia cu sine insasi si in viata de cuplu, in familie. Vom impartasi intr-o maniera relaxanta experiente, vom cauta raspunsuri si… vom castiga o noua relatie in primul rand cu noi, dar si cu alte persoane absolute grozave!

flyerfata-JoliBebeSTRUCTURA

Modulu I – Bucuria de a fi mama. Despre echilibru

Vom discuta despre:
• transformarile tale: fizice, mentale si emotionale;
• cum te percepi tu pe tine in noul rol;
• si ce reprezinta copilul in viata ta.
Data: vineri, 12 august, incepand cu orele 17:30 – 19:30, la Clinica Armonie din Copou.

Modulul II – Cuplul si sarcina. Mentinerea echilibrului.

Modulul II – Cuplul si sarcina. Mentinerea echilibrului.
Data: vineri, 26 august, incepand cu orele 17:30 – 19:30, la Clinica Armonie din Copou.

Modulul III – Cuplul si noul membru al familiei. Tot despre echilibru.

Data: vineri, 9 septembrie, incepand cu orele 17:30 – 19:30, la Clinica Armonie din Copou.

Uite cine cu cine vorbeste:
Ana-Maria Ceornea, psihoterapeut sistemic de familie si cuplu
Mihaela Asandei, educator perinatal
Iuliana Sosu, trainer Joli Bebe si mester de perne la PerneGravide.ro

Inscrierile se fac doar pe email sau telefonic, in limita locurilor disponibile, pe office@clinicaarmonie.ro sau la numerele de telefon:
0749 307.590 – Ana-Maria
0758 866.306 – Iuliana
Te asteptam cu mare drag! Multumim!

Si, ca sa ai la ce sa te gandesti si cu ce sa faci conexiunea pentru aceasta intalnire:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.