Șotron, festival de copilărit în el. Iași, 1-3 iunie

Şotron. Festivalul copilăriei este un eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, un tur de forță al activităților cultural-educative dedicate publicului tânăr, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize, într-un spațiu central, ușor accesibil.

Şotron este cel mai mare festival din zona Moldovei ce se adresează copiilor și părinților deopotrivă, iar în anul 2017 a însemnat un număr de 143 evenimente care au antrenat 4.000 de participanți, 60 de parteneri și 1.000 de premii.

Cea de-a V-a ediție se va desfășura în perioada 1-3 iunie 2018, în grădina Muzeului „Vasile Pogor” și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației). – text preluat, copy-paste, de le site-ul oficial, sotron.ro

Pentru ca de azi într-o lună fix joaca va fi în toi, acest articol se cheamă teaser – adică face un fel de pregătire pentru publicul care știe a citi.

Este încă devreme pentru toate detaliile. Am însă o super-(secretă)-veste  pentru tine: există o gașcă de mame lucrărețe – Mamprenoarecare va avea un cort la eveniment (gașca). Cu activități, jocuri, bătaie cu perne și niște praf magic de zâmbet, preparat în atelierele proprii, pentru copii și adulți. Divulg nu-prea-secretele-activități care vor avea loc la noi, la cort:

 • Laura Gradinariu – atelier cu și despre tăiței colorați adevărați, comestibili și delicioși.
 • Andreea Robu – degustare pâine cu maia – este delicioasă, eu sunt clientă fidelă.
 • Irina Nichifiriuc (sfatulmamei.ro, instructor Hand in Hand Parenting) și Iuliana Șoșu (eu adică, Meșterul de perne de la pernegravide.ro) – atelier de()conectare în familie  – de fapt, o bătaie cu perne în toată regula 🙂
 • Cătălina Neica – atelier de mărgelit – sunt absolut superbe, intră pe pagină ei și vezi ce minunății face Cătălina.
 • Șezătorile Ioanei – atelier de pictură.
 • Andreea Năstase, Logoped – atelier de dezvoltare personală pentru copii.
 • Oana Fotache, Fleurir – va face coronițe cu flori – ce zici de asta?
 • Cristina Descariu – yoga pentru copii.
 • Alina Fechet, Sunshine Yoga – yoga părinte-copil. Am testat și eu cursurile Alinei de yoga și pot spune că sunt grozave!
 • Marta Ursu – atelier de impletit părul – am văzut cum, în 10 minute, au apărut cosițele care i-au schimbat lookul unei mămici de ziceai că a fost la un super-salon 🙂

Și acum, după ce-am dat din casă ce-am reușit să programăm până acum, promit că voi reveni cu un update legat de orar, program și alte detalii care să te împingă să vii la Șotron. Hai afară la joacă și conectare!

PS: am strecurat în articol un termen nou – Mamprenoare – revin cu un articol despre ce înseamnă. 

 

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Felicitări! Foarte bun articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.