Un nou test de sange iti poate dezvalui sexul copilului inca din saptamana a 7-a de sarcina

Cuplurile care sunt pe cale sa devina parinti si care doresc sa afle cat mai devreme care este sexul copilului lor, fie din curiozitate sau mai ales din motive medicale, au aceasta posibilitate prin efectuarea de catre mama a unui simplu test de sange.

Practic, parintii vor sti dupa numai sapte saptamani de sarcina daca vor avea fetita sau baietel. Acest lucru este posibil datorita oamenilor de stiinta, care au realizat un studiu asupra a 6.000 de astfel de teste. Aceste teste au oferit raspunsul corect in nu mai putin de 98.6% din cazuri, ceea ce este cu adevarat remarcabil.

Aceasta noua descoperire, care practic cauta ADN-ul fetal in sangele mamei, este vanduta de companii private in multe tari, insa pana acum eficienta ei nu fusese testata. Dupa cum spuneam, precizia este de peste 98%, dar cu conditia ca testul sa fi fost folosit dupa a saptea saptamana de sarcina.

Testele de pana acum, bazate pe scanarea cu ultrasunete pot oferi predictii cu privire la sexul copilului abia in a douasprezecea saptamana de sarcina.

Aceasta noua descoperire este foarte importanta mai ales din punct de vedere medical, pentru a vedea, de exemplu, daca fatul risca sa se confrunte o problema genetica ce afecteaza doar baietii sau doar fetitele. Cu cat este descoperit mai repede sexul copilului, cu atat sansele sale de a evita viitoarele posibile probleme sunt mai mari.

Aceste teste sunt folosite deja in unele spitale pentru a detecta bebelusii de sex masculin ce risca sa fie afectati de hemofilie.

Bineinteles ca exista si critici care nu sustin implementarea acestui test, deoarece parintii ar putea decide intreruperea sarcinii in eventualitatea in care acestora nu le convine sexul viitorului copil.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.